ИзкуствоСтраната

Поредни награди за школа „Колорит“, сега от Международния конкурс „Тъпан бие, хоро се вие“

Осемгодишният Александър Петров от арт школа „Колорит“ е носител на Втора награда от Международния конкурс „Тъпан бие, хоро се вие“ 2022 в Монтана за живописната си творба “Преди концерта“. Темата на конкурса тази година е „Музикалните инструменти“.
Поощрителна награда журито е присъдило на шестгодишната Пламена Краева за творбата „Момиче свири на акордеон“, на Емма Петрова, на 7 години, за рисунката “Музикант“, на деветгодишния Радослав Гарев за рисунката „Гайдар“ и на Теодора Генова, на 10 години, за живописната творба „Концерт“. На арт школа „Колорит“ и на нейния ръководител Майя Ананиева е присъдена награда за колекция и „Диплом за отлично и комплексно представяне“.

Първият етап на конкурса премина онлайн. Сред хиляди творби на участници от 19 страни журито определи финалистите, чиито творби участваха на живо и от тях са излъчени победителите. От арт школа „Колорит“ имаше 13 финалисти, от които 5 станаха носители на награди. Майя Ананиева споделя, че наградата за колекция носи радост на всички малки художници от школа „Колорит“, които преминаха през артистичната вълна на завладяващата тема „Музикалните инструменти“ и създадоха прекрасни живописни творби.
Международната изложба ще бъде открита на 21 юли 2022 година в изложбените зали на галерия „Кутловица“ в Монтана, където на тържествена церемония ще бъдат връчени наградите на победителите.

Подобни новини

Back to top button