ЗабавленияОбразованиеПолитика

10 000 лева за 18 инициативи от Календар за младежките дейности на община Плевен

Общинският съвет на Плевен прие Календар за младежките дейности на Общината за текущата година. Финансовите средства, предвидени в бюджета за реализиране на поредицата младежки прояви до края на годината, са в размер общо на 10 000 лева.
Календарът за младежките дейности на Община Плевен за 2022 г. включва 18 инициативи – фестивали, срещи, екопрояви, дискусии и тематични форуми. Програмата за месец юли предвижда представяне на арт инсталация в пространството пред Центъра за работа с деца и провеждане на Лятно училище, съвместно с БЧК, за първа и за пътна помощ.
Тази година Плевен ще бъде домакин и на едноседмичен младежки фестивал под наслов „Нова гора“, който ще се проведе в дните от 22 до 27 септември. Предварителната програма на форума включва поредица от интересни прояви:
– на място, определено от Общината, ще бъде засадена гора на младежите с обособени пространства за отдих с ръчно изработени пейки и маси от палета;
– алея на снимката с фотоси от Плевен ще бъде подредена в началото на парк „Кайлъка“ или в двора на Регионалния исторически музей;
– фестивалната програма включва и провеждане на акции за почистване на околоблокови пространства и градинки в Плевен.
Младежките прояви ще продължат и през октомври, когато са предвидени Арт инициативи, Телерик академия и организирането на Кариерен център с участието на представители на университети и фирми. Формации от Центъра за работа с деца ще зарадват плевенчани и гостите на града с есенен концерт на централния площад „Възраждане“.
До края на годината Календарът включва още: Отбелязване на Световния ден за борба със захарния диабет с разкриване на пунктове за измерване на кръвна захар в града; Инициативи по повод Световния ден на сърцето; Среща с учениците 5-12 клас с представител на специализиран сектор „Киберсигурност” и разговор на тема „Безопасен интернет”.

Подобни новини

Back to top button