Полиция

От бюлетина на МВР – Пожар в Девети квартал, двама заловени в момент на опит за кражба

И още - рецидивист без книжка, намерени наркотици, незаконни дърва за огрев, пожари

На 29 юни 2022 година около 15:10 часа на улица в ж.к „Дружба“ при проверка и личен обиск в 25-годишен е намерена полиетиленова свивка с размери 2/2 см. По данни на младежа веществото е 0.5 грама пико. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.

На 30 юни 2022 година на територията на РУ Долна Митрополия е проведена специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на закононарушенията, свързани с горските ресурси“. Около 9:30 часа е извършена проверка в частен дом в Биволаре, обитаван от 20-годишен. В дворното място на адреса на установени 33 трупи от черен бор с дължина 4.5 метра, с общ обем 1,98 плътни кубични метра средна строителна дървесина, без да е маркирана с контролна горска марка, общинска или производствена марка. 20-годишният не е представил документи, доказващи законния произход на дървесината. Съставен е акт от горски надзирател при РДГ-Ловеч на основание чл. 274, ал. 1, т. 1 от Закона за горите.

На 30 юни 2022 година в 17:04 часа в Червен бряг на улица „Панайот Волов“ е проверен „Фолксваген Голф“. Установило се е, че водачът – 20-годишен местен жител, не притежава СУМПС и управлява в срока от наказването му с наказателно постановление за същото деяние. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 30 юни в 21:30 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в постройка на територията на бивш психодиспансер в областния град (на снимката). Причините за произшествието са в процес на установяване. Унищожена е покривна конструкция 200 кв.м. Няма пострадали хора.
На 1 юли около 2:30 часа по неустановени причини е възникнал пожар в сено в Долни Дъбник. Унищожени са 1100 бали фураж. Пламъците са локализирани и потушени от служители на РС ПБЗН – Плевен.

На 30 юни 2022 година около 22:35 часа полицейски автопатрул на РУ – Левски при обход в Българене забелязва двама да чупят прозорец на частен дом. Незабавно извършителите са задържани. Установена е самоличността им – 43-годишен и 37-годишен, и двамата от Левски. Извършен е оглед, при който е изяснено, че са счупени три стъклопакета от ПВЦ дограма с размери 60 х 130 см. Материалните щети са в процес на установяване. Сезирана е РП – Плевен. Мъжете са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образуваното досъдебно производство е по чл.216 от НК. Работата по случая продължава.

Подобни новини

Back to top button