Водещи новиниПолитикаПътешествияСпорт

Факелът на мира влезе в България

Както вече информирахме, България е част от маршрута на Пробега на мира, който в периода 2 – 11 юли ще посети над 35 населени места в страната.
Пламтящият факел бе приет на границата ни в Брегово от златното момиче Мадлен Радуканова. Тя го пое от бегачите от Сърбия и се присъедини към международния отбор на Пробега на мира. Духов оркестър и традиционна вкусна питка посрещнаха бегачите и нашата олимпийска медалистка на границата, след което пред читалище „Развитие 1897“ в Брегово се състоя кратка церемония по посрещане на Пробега на мира и засаждане на дървета и цветя в Парка на мира. Бе поставен плакет „Цвете на мира“, а Мадлен Радуканова бе отличена като почетен гражданин на Брегово.
Горещото време не отказа бегачите да продължат по маршрута си до Видин, където духов оркестър ги посрещна пред сградата на общината. Заместник-кметът на града Борислава Найденова откри плакет „Цвете на мира“ в близост до крайдунавската алея на Видин.

Участието на олимпийската медалистка в подкрепа на мира и хармонията е част от благотворителната инициатива „Година на благодарността с Мадлен Радуканова“, чийто партньор е асоциация „Докосни дъгата“.
Златното ни момиче ще се присъедини в още една от отсечките, а именно в Плевен, където асоциация „Докосни дъгата“ е организатор на посрещането на факела и отбора бегачи.
През годините факелът на мира спира в много населени места, където с участието на местните власти, неправителствени организации и граждани се организира тържествено посрещане на факела на мира и международния отбор.

Подобни новини

Back to top button