ОбществоПолиция

Дете от Плевен с първо място в националния конкурс „С очите си видях бедата“

На 30 юни 2022 година в сградата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР град София се проведе националния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”.
Жури в състав представители на Националната художествена академия, Националния дворец на децата, Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“ и ГДПБЗН-МВР оцениха 526 творби на участници в конкурса, от категории и възрастови групи, съгласно Правила за провеждане на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”.
Целите на конкурса са да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система, засилване на интереса към професията на пожарникаря и спасителя и възпитаване на съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.
Област Плевен бе представена в конкурса с творбите на 11 участника в следните две категории:
– I–ва категория участници: Ученици от всички общообразователни училища и обслужващи звена в системата ма МОН;
– II-ра категория участници: Ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразоително изкуство, разделени на три възрастови групи – първа от 7 до 10 год., втора от 11 до 13 год. и трета от 14 до 18 год.

На първо място в националния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” през 2022 год. в I–ва категория участници: Ученици от всички общообразователни училища и обслужващи звена в системата ма МОН, първа възрастова група от 7 до 10 год. журито класира Елена Димитрова Григорова – 9 години, ОУ „Васил Левски“, град Плевен с преподавател г-жа Богомила Милчева.

Подобни новини

Back to top button