БизнесПазар на трудаСтранатаТърговия

139 младежи от цялата страна са новите практиканти в Lidl

Стипендия за първата година като студент очаква един от най-добре представилите се ученици в практикантската програма на Lidl. Нейното девето издание вече посрещна тазгодишните нови попълнения – общо 139 младежи, навършили 18 години, прекрачиха прага на магазините Lidl в 39 града в страната и вече трупат опит в света на търговията.

Щастливи сме, че за поредна година практикантската програма на Lidl се радва на висок интерес от страна на младежите. Това показва, че те я разпознават като възможност за първа любима работа и силен старт на своето кариерно развитие. Доверието им ни мотивира да продължаваме да инвестираме в младите хора и да създаваме за тях оптималните условия да учат в реална работна среда, което гради мост между образованието и бизнеса“, сподели Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

През следващите два месеца практикантите ще научат как работи голяма международна компания като Lidl и кои са основните процеси и задачи в ежедневната работа – как се подрежда стока, как се общува с клиенти, как се работи в екип и много други полезни знания. Като в истинска работна среда, на края на своята практика, младежите ще бъдат оценени от своя пряк ръководител, а доброто им представяне ще донесе награди и изненади за част от тях. Най-големите отличници – 20-те практиканта с най-висока оценка, ще се срещнат на живо с част от инфлуенсърите, подкрепили програмата – свежото дуо Павел и Ицака и влогърът и треньор по латино танци Йоанна Петрова.

В допълнение, всички, получили положителна оценка за работата си, ще участват в томбола с награди. Един от тях ще получи награда в размер на 1000 лв., която може да използва като стипендия за първата година от обучението си като студент или за екскурзия до избрана от него дестинация, а други двама – уикенд екскурзия и ваучери за пазаруване на стойност 400 лв.

За да навлязат плавно и да се справят успешно със своите задачи, младежите ще преминат през специално онлайн обучение и ще бъдат напътствани в работния процес от екипите в магазините. Макар да са в различни градове в страната, за да се почувстват още по-сплотени, всичките 139 практиканта ще могат да общуват помежду си и да споделят опит и впечатления в своя Facebook група, където ги очакват различни предизвикателства и още атрактивни награди. Като участници в практикантската програма, младежите получават мотивиращо месечно възнаграждение, 80 лв. ваучери за храна на месец и отпуск за рожден ден, ако е в периода на програмата. Наред с това, имат възможност да останат на работа в магазин на Lidl след края на практиката или да се включат отново в нея следващото лято.

Подобни новини

Back to top button