ПътешествияСветаСоциалниСпорт

В Левски посрещнаха тържествено Световния пробег на мира и факлоносците

Жители на Левски, сред които много деца, посрещнаха в четвъртък, 7 юли 2022 година, на входа на града Международна щафета, символизираща стремежа на човечеството към по-мирен свят. Заедно с бегачите от Ирландия, Австрия, Германия, Полша, Латвия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Франция, Украйна и България, те имаха възможност да носят горящия Факел на мира. Да съпреживеят заедно благородната кауза на Пробега на мира.
По стара българска традиция с погача и мед, и с радостни аплодисменти, участниците в пробега на мира бяха посрещнати пред сградата на Община Левски.
Международната щафета преминава за първи път през Левски, но жителите на града и общината са съпричастни към благородната мисия и изразиха това с песен и танц на деца от школите на НЧ „Георги Парцалев-1901” на откритата сцена пред Общината с послание към света за по-добро и мирно бъдеще.

С огромна благодарност за топлото посрещане, със символа на българското гостоприемство, участниците в Пробега на мира представиха своята мисия. Предаването на факела от ръка на ръка и от сърце на сърце символизира надеждата и молитвата хората да имат стремеж към световен мир. Докато бягат с факела през целия свят откриват, че има какво да сближава хората и това е мирът. Посланието и на химна, който изпълниха е, че всички сме братя и сестри в световното семейство.
Кметът на община Левски Любка Александрова приветства посланиците на доброто. Факелът на мира и беше предаден официално и Любка Александрова изрази радостта си от името на всички, че децата със светлината в очите си ни направиха съпричастни към дълбоко хуманната инициатива за мир, любов, хармония и единство на всички хора по света. Тя пожела на всички сила и последователи на изключително ценната кауза на пробега, защото само заедно може да постигнем мирния свят за който мечтаем.
Кметът на община Левски получи официално специален сертификат за участие на жителите на община Левски в Световния пробег на мира.
Дърво на Мира – ясенолистен явор (Фламинго) засадиха всички заедно. Беше поставена и специална плоча с надпис: „Не спирайте да мечтаете! Вашата мечта за мир на земята ще завладее целия свят!”
Участниците в Пробега на мира бяха изпратени с благопожелания и светлина в очите на бегачите от Левски и на хората които имаха възможността да подържат Факела на мира.

Подобни новини

Back to top button