Полиция

От бюлетина на МВР – 14-годишен открадна автомобил, заловиха мъж с пико, надрусан зад волана

На 6 юли 2022 година в 5:55 часа в полицията в Кнежа 51-годишен е обявил, че не е намерил собствения си „Фолксваген“, паркиран пред дома му в града предишната вечер. По информация на потърпевшия автомобилът е бил оставен с контактния ключ на арматурното табло. След проведени оперативни действия колата е намерена в местността „Лисичи валог“ в землището на Кнежа, в крайпътната канавка със следи от повреди по нея. Установен е извършителят на деянието -14 годишен от Кнежа. Непълнолетният е направил пълни самопризнания, като е описал подробно механизма на извършеното от него деяние. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство с оглед извършено престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

44-годишен мъж е бил проверен на 6 юли 2022 година около 14:30 часа на улица „Княз Александър Батенберг“ в областния град. Той е предал с протокол за доброволно предаване полиетиленова свивка с неправилна форма, с размери около 3 см Х 4 см, съдържаща кристалообразно вещество – метамфетамин (пико). Дрогата е иззета. 44-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за незаконно притежаване на високорисков наркотик – престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК.. Разследващ полицай продължава работата по случая. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен.

На 6 юли 2022 година в 20:20 часа на улица в жк „Сторгозия“ е спрян лек автомобил „БМВ 325“. При извършената проверка на 33-годишния водач с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“, уредът отчел положителна проба на канабис. На нарушителя е съставен акт по ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по член 345 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работата по случая.

Подобни новини

Back to top button