ЗабавленияОбразованиеСоциални

Детска полицейска академия учи децата да спазват правилата на пътното движение

Първата Детска полицейска академия на СОНИК СТАРТ беше официално открита в понеделник, 11 юли 2022 година, на Спортния комплекс в Левски. Проектът е организиран със съдействието и подкрепата на редица институции в Левски – Общината, полицията, пожарната, БЧК, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общинския съвет и верига магазини Абсолют+.

В продължение на една седмица децата ще учат заедно със служителите на реда и безопасността социални умения и правилата за движение с практически занимания.
Управителят на СОНИК СТАРТ, Иван Иванов приветства участниците в Първата Детска полицейска академия с благодарност към всички подкрепили полезните занимания на децата. „Когато правим нещо за децата всички трябва да сме заедно и да сбъдваме техните мечти”, каза Иван Иванов и пожела успех.
С пита хляб и мед, по стара българска традиция, бе даден старта на заниманията по безопасност на движението, в които служители на РПУ в Левски запознаваха децата с важни моменти в пътното движение на децата, като пешеходци, велосипедисти и управляващи тротинетки. Подчертана бе отговорността за спазване на правилата за движение по улиците и пътищата.

Подобни новини

Back to top button