Полиция

От бюлетина на МВР – Мъж загина в катастрофа, жена пострада при побой, намерени наркотици, шофьор с канабис

Сигнал за катастрофа на първокласен път при разклона за Долни Дъбник е постъпил на 9 юли 2022 година в 8:25 часа. Незабавно на местопроизшествието са изпратени полицейски служители. Установено е, че 18-годишен от Долни Дъбник, с товарен автомобил „Ивеко“, движейки се по посока София е навлязъл в насрещната пътна лента. Ударил е челно насрещно движещ се лек автомобил „Сеат Ибиза“, собственост и управляван от 58-годишен от Етрополе. На място е загинал водачът на лекия автомобил. За изваждане му от огънатите ламарини съдействие е оказано от служители на РСПБЗН – Плевен. Тялото е приведен в КСМД – Плевен за аутопсия. Водачът на товарния автомобил „Ивеко“ е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна и му е издаден талон за химически анализ за наличие на наркотични и упойващи вещества. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

65-годишен е задържан за побой на 50-годишна в частен дом в Пордим. Сигнал за инцидента е постъпил на 8 юли 2022 година в 19:40 часа в РУ-Пордим. След медицински преглед потърпевшата е диагностицирана с фрактура на ляв крак в областта на глезена. За случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.

За притежаване на наркотици в Плевен е задържан 29-годишен. Проверката е извършена на 8 юли 2022 година в 10 часа на улица „Огражден“. 29-годишният е предал самозалепващ се плик с приблизителни размери 22 см х 15 см., съдържащ около 9 грама суха зелена тревиста маса, по негови данни “марихуана“. Съдържанието е предадено за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3,т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
На 9 юли 2022 година около 23:20 часа в Белене е спрян за проверка 39-годишен местен жител. В раница на гърба му е намерен станиолен свитък с неправилна форма и приблизителни размери 5 х 9 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. Веществото е предадено с протокол за доброволно предаване. Количеството е в процес на изясняване. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно прозиводство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.

На 9 юли 2022 година в 23:30 часа в Искър е проверен лек автомобил „Нисан“, управляван от 21-годишен местен жител. Наркотестът на водача е показал, че шофира под въздействието на наркотични вещества – канабис. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят не е дал кръвна проба за изследване. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Подобни новини

Back to top button