Водещи новиниПраво

В ареста остава 28-годишната, шофирала с 3.77 промила алкохол крадена кола

Състав на Окръжния съд в Плевен наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Г.Е.Н., на 28 години от Плевен, съобщават от съда. Същата е привлечена като обвиняема за това, че на 11.07.2022 година в квартал „Сторгозия“ в Плевен, е шофирала крадена кола, неправоспособна и с 3,77 промила алкохол, като е блъснала две паркирали коли, както и полицейския автомобил, с който са се опитали да я задържат.
В мотивите си съдът е отбелязал, че съгласно закона, при определяне на мярката за неотклонение приоритет имат степента на обществена опасност на извършените престъпления и доказателствата срещу обвиняемата. В разглеждания случай, престъпленията, за които обвиняемата е привлечена под отговорност, са с висока степен на обществена опасност, съчетана с реалната опасност от укриване или извършване на други престъпления. Съдът е отбелязал също така, че обвиняемата Г.Н. е била многократно наказвана за груби нарушения на Закона за движение по пътищата, за което са й налагани съответните наказания.
Поради изложеното, съставът на Плевенски окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура в Плевен за взимане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице, като единствена възможна, с която да бъдат постигнати целите на мерките за неотклонение.
Определението не е окончателно. Същото може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново.

Подобни новини

Back to top button