Полиция

От бюлетина на МВР – надрусан зад волана, серия кражби в Ставерци, заловени наркотици, пиян шофьор, горя автомобил

На 12 юли 2022 година в 1:20 часа в Милковица е проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от 32-годишен местен жител. Алкотестът на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал да даде кръв за химическа експертиза. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 12 юли 2022 година в 11 часа в полицията в Тръстеник е постъпил сигнал за разбит прозорец на пристройка към частен дом в Ставерци. По информация на тъжителя е извършена кражба на два мобилни апарата „Леново“ и „Алкател“ и двата с активни сим карти на мобилни оператори, мъжки ръчен часовник, музикална bluetooth колонка и рибарска въдица с макара „Демон“. От проведените незабавни оперативни действия са установени извършителите на кражбата – 18-годишен и 21-годишен, местни жители. Всички инкриминирани вещи са открити на територията на Ставерци, за което са изготвени протоколи за доброволно предаване. В хода на проведените мероприятия е изяснено, че двамата в съучастие и сговор са извършители на още две престъпления в селото – кражба ел. инструменти от частен имот и кражба на радиокасетофон, марка „First austria“ от частен дом. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор и е започнато бързо полицейско производство.

На 12 юли 2022 година в 11:30 часа в Плевен в задблоково пространство на улица „Асен Халачев“ полицаи проверяват група младежи. Установена е самоличността им – 17-годишен, 16-годишен и 19-годишен. В непосредствена близост до лицата в затревена площ са намерени полиетиленов плик с размери 11/8см., съдържащ суха, зелена, тревиста маса с характеристики на марихуана и електронна везна. Назначени са дактилоскопна и химическа експертиза на иззетите обекти. Тримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Около 10:30 часа в сградата на Първо РУ – Плевен при личен обиск в дясната ръка на 19-годишния е намерена саморъчно свита цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса. По данни на обискирания веществото е марихуана Цигарата е иззета и предадена за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. По случая са образувани досъдебно производство и бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
Същия ден около 14 часа в Ясен на улица „Трети март“ служители на Второ РУ Плевен извършват проверка на 33-годишен. Той е предал доброволно два полиетиленови свитъка с неправилна форма с приблизителни размери 2 см х 3 см., съдържащи суха зелена растителна маса. По данни на мъжа веществото е марихуана. 33-годишният е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
На 12 юли 2022 година около 14:30 часа в частен дом в Червен бряг, обитаван от 31-годишна, са намерени наркотици. В дамска чанта е установен прозрачен полиетиленов плик с размери 5 см. Х 4 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество, наподобяващо кокаин. Жената го е предала доброволно. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.
Същия ден в Комарево около 14:50 часа е проверен 23-годишен местен жител. Той доброволно е предал полиетиленов плик със стъклена епруветка с поставено в нея прозрачно полиетиленово топче с диаметър – 15 мм, съдържащо бяло кристалобразно вещество. Мъжът е заявил, че веществото е пико. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомени са дежурен прокурор при РП – Плевен и разследващ полицаи при РУ – Долна Митрополия. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Продължава работата разследващ полицай.

На 12 юли 2022 година в 15:30 часа полицейски служители установяват, че 29-годишен мъж се придвижва по улиците на Искър с лек автомобил „Фолксваген Бора“. Техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“ е отчело положителна проба на канабис. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 12 юли 2022 година в 12:07 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Фолксваген Пасат“ пред стадион „Плевен“. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Лекият автомобил се е запалил по време на движение. Огънят е унищожил двигателно отделение, арматурно табло и предно обзорно стъкло. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.

Подобни новини

Back to top button