Полиция

От бюлетина на МВР – Мъж загина при пожар в Староселци, 51 пожара в запалени сухи треви, стърнища и отпадъци

Катастрофа заради неспазена дистанция, заловиха пияни шофьори

На 16 юли 2022 година в 14:21 часа от тел.112 е получен сигнал за ПТП с пострадало лице в Искър. Незабавно към мястото са изпратени полицейски служители. Установено е, че 36-годишна от Хърлец, управлявайки лек автомобил „Рено“ към Кнежа не спазва дистанция от движещия се пред нея товарен автомобил „Тойота Тундра“. Зад волана на камиона е бил 33-годишен от Искър. Лекият автомобил се удря в задна част на „Тойота“-та. В следствие на удара е пострадал водача на товарния автомобил. Транспортиран е в ЦСМП-Плевен, където е диагностициран със счупени носни кости и е настанен за лечение в клиниката „Уши, нос и гърло“ към УМБАЛ „Проф. Г. Странски“ Плевен. Водачите са изпробвани за алкохол с техническо средство. Пробите са отрицателни. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 юли 2022 година в 4:06 часа на улица „Райко Даскалов“ в Искър е проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 34-годишен от Ъглен. Алкотестът на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят не е дал кръвна проба за анализ. Съставен му е акт. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.
На 18 юли 2022 година в 0:45 часа на първокласен път в посока на движение към Плевен полицейски служители спрели за проверка „Волво“, управляван от 27-годишен. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, нарушителят е отказал кръвна проба за анализ във ФСМП – Левски. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.
За периода от 15 юли до 18 юли 2022 година екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили 51 пожара в запалени сухи треви, стърнища и отпадъци в землищата на Брестовец, Петърница, Гривица, Ясен, Тотлебен, Дисевица, Чомаковци, Искър, Българене, Победа, Стежерово, Божурлук, Девенци, Драгаш войвода, Санадиново, Славовица, Опанец, на второстепенен път Плевен – Ловеч, в Плевен на улиците „Босилеград“ и „Осъм“, както и в жк. „Дружба“, местността „Орлето“ и в парк „Кайлъка“, в Търнене на улица „Хаджи Димитър“, Вълчитрън на улица „Пейо Яворов“, в Ореховица на улица „Цанко Церковски“, в Кнежа на улица „Димчо Дебелянов“ и до бившия бетонов възел, в Стежерово на улица „Иван Вазов“, в грд Славяново до птицезавода, край Татари в местността „Кертика“, Червен бряг в местността „Маркова могила“, в Божурица на улица „Васил Левски“, в Радомирци в гробищен парк, в Петокладенци на улица „Витоша“, в землището на Койнаре и на улица „Ангел Кънчев“, в Гостиля на улица „Възраждане“, в Славовица на улица „Валентина Терешкова, в землището на Долна Митрополия и на улица „Прогрес”, в землището на Летница. В землището на Брест в местността „Долната усоя“ са спасени 25 дка смесена гора.
От РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви и нискостеблена растителност. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

На 15 юли 2022 година при пожар в дома си в Староселци е загинал 67-годишен. По първоначална информация огънят е тръгнал от запалени сухи треви. Сигнал за инцидента е постъпил в 18:26 часа. До пристигането на спасителния екип от РС ПБЗН – Кнежа са изгорели покривна конструкция – 30 кв.м. и 20 кв.м от сградата в разгърната площ. При огледа е намерено тялото на 67-годишния обитател, което е приведено за аутопсия. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън.

На 16 юли 2022 година в 21:47 часа в РС ПБЗН – Никопол е съобщено за пожар в кухня в частен имот в село Драгаш войвода. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са техника и домашно имущество. Пострадали хора няма. Пламъците са локализирани и погасени от служители на районната служба с един автомобил.

Подобни новини

Back to top button