КултураСветски новиниСпорт

Спортни състезания и културна програма, посветени на празника на Левски 18 юли

Проявите, посветени на празника, започнаха на 16 юли, събота, с Открит турнир по тенис на корт. Организиран е от тенис клуб „Левски-2019″ на Общинския спортен комплекс и е за наградата на кмета на Община Левски. Турнирът се провежда два дни, на 16 и 17 юли в събота и неделя, а в него участват 8 състезатели. Според предварителния регламент право на участие имат аматьори, мъже без ограничения за възраст. Тенис клубът в Левски тепърва навлиза в този спорт, а целта и желанието е да привлече повече деца, за да научат този спорт, каза председателят Светозар Георгиев.
IV кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за електромодели, започна на 16 юли на спортните площадки в ОУ „Максим Горки“ в Левски. Автомоделният клуб в града има над 20 годишна история. С подкрепата на Община Левски и родителите през годините клубът развива интереса на децата към автомоделизма. Запален в детството интересът може да доведе до постигане на върхове и дори да стане професия, убеден е ръководителят Пламен Пенчев. Автомоделен клуб – Левски за поредна година доказа това с участието на Мартин Мирчев в Републиканския шампионат във Враца с детски електромобил и класиран на второ място.
В IV кръг на Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели в Левски в двата дни участваха 15 състезатели от отбори в София, Русе, Враца и Левски.
На 16 юли, в събота, се проведе и състезание по плуване на с 22 участници в пет възрастови групи от 8 до 18 години и в категория мъже. Грамоти и награди на отличените връчи зам. кмета на Община Левски Кольо Домеников. Забавно лятно плуване, игри и награди осигурени от МКБППМН –Левски белязаха с настроение този ден.

На 18 юли Празникът на Левски в деня на 185-та годишнина от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски, ще започне с Празничен водосвет, отслужен от великотърновският митрополит Григорий на открита сцена пред Общината. Деца ще отправят празничен поздрав към жителите и гостите на Левски.
Гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски ще изрази обичта, почитта и признателността на поколенията към Апостола на Свободата.
Детска арт-работилница на централния площад и парковата зона ще покаже как децата рисуват върху фолио, оцветяват керамични фигурки, рисуват мечтите си, семейството, родния град.
Празничната програма продължава с участието на Дует „Ритон“ на открита сцена пред Община Левски от 20 часа. По традиция празнична заря ще обагри небето над Левски.

Подобни новини

Back to top button