ЗдравеТехнологии

20 години УМБАЛ „Света Марина“ – професионализъм и грижа за пациентите

На 17 юли Университетската болница „Света Марина“ в Плевен отбелязва своя празник. За екипа на болницата датата e повод за равносметка на постигнатото през 20-годишния път на динамично развитие и утвърждаване на УМБАЛ „Света Марина“ като център на роботизираната хирургия и високотехнологичната медицина. Успехите и резултатите се измерват с хилядите спасени човешки животи чрез сложни хирургични операции, извършени от интердисциплинарни екипи от професионалисти във високотехнологична среда.
УМБАЛ „Света Марина“ разполага с висококвалифициран екип от лекари, утвърдени специалисти в областта на акушерството и гинекологията, феталната медицина, онкологията, хирургията, кардиологията, урологията, гастроентерологията и хематологията. Повечето от тях са академични преподаватели и членове на европейски и световни професионални организации. Автори са на статии в реномирани научни списания, както и носители на международни награди и отличия.
УМБАЛ „Света Марина“ непрекъснато работи в посока на надграждане на високотехнологичния профил на лечебното заведение като лидер в осигуряването на качествени здравни услуги на своите пациентите. От 2022 година болницата е единствената в страната с две роботизирани системи и специална програма за развитие на роботизираната хирургия в гинекологията, урологията и хирургията.
УМБАЛ „Света Марина“ единствено разполага и с два асистент-робота с концепция за телемедицина, които чрез „виртуални визитации“ помагат на лекари и пациенти да са в непрекъснат контакт, с цел осигуряване на пълния им комфорт и максимална грижа.

Подобни новини

Back to top button