ЗабавленияИзкуствоНПО

Отличия за самодейни състави от Левски в събора „Тараклъка пее и танцува“

Първо място и златен медал за танцов състав „Незабравки“ към школа за народни танци „Орисия”

На 30 и 31 юли 2022 година в Градище се проведе VІІ фолклорен събор „Тараклъка пее и танцува“. В продължение на два дни на сцената в красивата едноименна местност и сред прохладата на вековни дървета се носеха изпълненията на народни песни от всички фолклорни области и от изпълнители от близки и далечни места, както и красиви народни танци от малки и големи танцьори. Жури с председател доц. Митко Димитров и членове народната певица Галина Дурмушлийска и хореографа Джейлян Демирев имаха за задача да отсеят най- добрите изпълнители.
НЧ „Съзнание 1894“ Асеновци взе участие с изпълненията на Женска фолклорна група (ЖФГ) „Осъмски ритми“ и Тея Ангелова Михайлова като индивидуален изпълнител. „Осъмски ритми“ завоюва второ място и сребърен медал, както и наградата на спонсорите.
Тея Михайлова получи награда лично от народната певица Галина Дурмушлийска – два дни в дома на певицата с „Обучение с песните на Галина Дурмушлийска“, както и диплом, книгата на народната певица и неин диск.

В периода май – юни читалището в Асеновци взе участие във фотоконкурс „Моето любимо цвете“, организиран от НЧ „Ахинора- 2006“ Яворово и бе отличено с диплом за оригинална аранжировка.
В тазгодишното издание на „Тараклъка пее и танцува” участва и танцов състав „Незабравки“ – Левски към школа за народни танци „Орисия” с хореограф Павлина Генова. Децата се състезаваха в категория до 18 години, като представиха веселия и динамичен танц “Пролетна закачка”. Танцуваха с много жар и настроение и това им донесе и престижното първо място и златен медал в същата категория, както и поощрителна награда от МиМ-Агро ЕООД – Левски.

Подобни новини

Back to top button