Полиция

От бюлетина на МВР – Две катастрофи с един починал и един тежко ранен, трима заловени с наркотици

67-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Кади“ загина при тежка катастрофа край Долни Дъбник. Спътникът му е настанен в плевенска болница с опасност за живота. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията в четвъртък, 4 април 2022 година, в 14:57 часа. Незабавно към мястото на произшествието са се отправили екипи на РУ Долни Дъбник и РСПБЗН – Плевен. Установено е, че на път II-13 на влизане в Долни Дъбник от Искър водачът на лек автомобил „Фолксваген Кади“ – 67-годишен от Разград, внезапно навлиза в насрещната – лява, лента за движение. Блъска се челно в правилно движещия се лек автомобил „Ауди А6“, управляван от 48-годишен софиянец. В следствие на настъпилото ПТП 67-годишният е починал. Возещия се на предна дясна седалка 59-годишен, също от Разград, е приведен в коремна хирургия към УМБАЛ „Д-р Г. Странски“- Плевен с тежка гръдна и коремна травма. Водачът на „Ауди“ е получил фрактура на капачката на ляв крак.За изваждане на пострадалите от огънатите ламарини на автомобилите съдействие е оказано от служители на РСПБЗН – Плевен. След произшествието екип на районната пожарна служба е разчистил и обезопасил пътното платно в участъка на инцидента. Уведомен е прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

На 4 април 2022 година в Градина е катастрофирала водачката на „Ауди А6“ – 21-годишна от Бъркач. Инцидентът е станал при навлизане в десен завой с мост над отводнителен канал. Шофьорката е изгубила контрол над управлението, разрушила е металната ограда на моста и е паднала в дере с височина около 180-200 см. Пострадал е спътникът ѝ – 64-годишен от Бъркач. С фрактура на дясна лопатка е настанен за лечение в плевенска болница. На местопроизшествието съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Плевен. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 април 2022 година около 0:45 часа на улица „Захари Зограф“ в ж.к „Сторгозия“ полицейски служители са спрели 23-годишен плевенчанин. Той е предал доброволно полиетиленова свивка с неправилна форма с размери около 3 см., съдържаща суха зелена тревиста маса и хартиено пакетче с размери 2 см Х 4 см., с кристалообразно вещество. По данни на 23-годишния веществата са марихуана и пико. Дрогата е иззета. Предстоят експертизи. Извършен е бил оглед на мястото на произшествието и е образувано бързо производство за притежаване на високорискови наркотици. Работата по случая продължава разследващ полицай. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен.
На 4 април 2022 година около 14:30 часа в центъра на областния град са установени двама 17-годишни. При приближаването на полицейските служители непълнолетните изхвърлили на земята черни полиетиленови пликчета. Извършен е оглед, при който са иззети полиетиленово топче с диаметър около 3 см. и полиетиленово топче с диаметър около 6 см. Веществата в полиетиленовите пликчета по данни на младежите са марихуана. В последствие единият е предал с протокол за доброволно предаване полиетиленово топче с диаметър около 3 см. – марихуана. Двамата са задържани за срок до 24 часа. За извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button