КултураЛичностиНПО

Авторката на повестта „Алтъна” гостува на почитателите си в Победа

На 6 август 2022 година, по покана на НЧ „Зора-1990 г.“, младата писателка и поетеса Ивелина Радионова гостува в Победа. На литературната среща сред местните читатели и почитатели бяха ученици, подрастващи, членове на читалищното настоятелство.
Ивелина Радионова представи не само своята повест „Алтъна” и продължението „Обич”, но и част от новата си книга „До Боянския майстор“. Нейните разкази и повести събуждат интерес към старите, позабравени български думи, към традициите и мъдростта на предците ни. Тя е автор на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”.
Авторката пише за тъга, любов, спомени, емоции, но патриотичната тема е тази, която най-много обича и признава, че когато пише за Родината, понякога плаче. „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня” – така Ивелина Радионова отговаря на въпроса, какво е за нея Родината.

В края на срещата, в знак на благодарност за творческата среща и изживените вълнуващи мигове, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и картина, ръчно декорирана от децата, творящи в читалището.
За всички присъстващи на творческата среща имаше вкусни изненади, приготвени от децата в читалищните кулинарни работилници.
Подготвена бе и изложба – базар на сувенири и магнити, които те сами са изработили в творческите работилници, провеждани през летните месеци в читалището.

Подобни новини

Back to top button