Водещи новиниИзкуствоСвета

”GRAND PRAZE” за Арт школа „Колорит“ в конкурса „ЕВОРА 2022“, Португалия

Вече 23 години Арт школа „Колорит“ е победител в престижния международен форум в Евора. Плевенчани имат своите позиции на една от най-добрите и триумфиращи арт школи в света, а Майя Ананиева затвърждава своята лидерска позиция на един от най-успешните и проспериращи арт педагози в света

На Арт школа „Колорит“ в Плевен е присъдена най-високата наградата “GRAND PRIZE“ на Международния конкурс за рисунка „ЕВОРА 2022“ в Португалия, информират от „Колорит“. Темата на конкурса тази година е „Домашни любимци“.
Колекцията от рисунки на малките плевенски художници, която включва 95 творби, изпълнени в различни живописни техники, е удостоена с най-престижното отличие за високото ниво на творбите, представени под ръководството на арт педагога Майя Ананиева. Наградата дава право на участие на ръководителя на школата и на двама ученици да вземат участие в 23-тата Международна среща на младежкото изкуство „ЕВОРА 2022“ в Португалия от 9 до 16 октомври 2022 година, където ще вземат участие в Международния пленер и редица културни събития в град Евора, старинното селище Монсараш и Лисабон. Те ще имат възможност да се срещнат и заедно да творят с млади таланти от различни страни по света.

Авторитетното жури под председателството на Директора на конкурса Теодолинда Паскоал е присъдило 8 златни и 11 сребърни медала, и 23 Почетни награди на талантливите плевенски деца. Това е творчески рекорд от 42 престижни международни отличия за арт школа „Колорит“.
Носители на Златен медал са седемгодишните Анна Симеонова, Велина Данова и Никол Апостолова, Благовеста Михайлова – на 9 години, единадесетгодишните Антония Христова, Борис Кръстев и Емануела Кунова, и Виктория Иванова на 17 години. Със Сребърен медал са удостоени седемгодишните Ивайла Петкова и Симона Атанасова, Александър Петов и Борил Русев – на 8 години, десетгодишните Габриела Яначкова, Дарин Димитров и Мишел Михайлова, Никол Нешовска и Таня Косташка на 9 години, и тринадесетгодишните Румен Константинов и София Младенова.

Подобни новини

Back to top button