Футбол

„Спартак“ вече е първи във Втора професионална лига

Това стана след като плевенчани победиха гостуващия Добруджа (Добрич) с 3:1 в среща от петия кръг на футболното първенство на Втора лига.
Третият успех за плевенчани от началото на сезона, коментира пред медиите полузащитника им Виктор Иванов. „Изиграхме пореден силен мач. В началото му, допуснахме лесен гол. Радостното за нас е, че успяхме да заличим пасива до края на първото полувреме. За втората част излязохме мобилизирани, с желание да победим. Бързо поведохме в резултата, взехме инициативата и в оставащото време до края си пролича, че сме по-добрия отбор. Вкарахме още два гола, а можехме и повече. Благодарим на феновете, че отново дойдоха и ни подкрепиха. Хубавото е, че ги зарадвахме. Мачът с Добруджа вече е история, започваме подготовка за следващия“.
И мнението на старши треньора на плевенският тим Красимир Бислимов. „Напълно заслужена победа. Допуснахме неочакван гол след наша грешка. След това демонстрирахме характер, сърцата игра и изравнихме резултата. През второто полувреме тотално надиграхме противника. Вкарахме два гола, пропуснахме да реализираме и още. Контролирахме всичко на терена през 90-те минути. Добруджа е сред най-добрите отбори във Втора лига. С поведението и играта си, направихме така, че той да загуби увереност във възможностите си и да изглежда колеблив. Получи се, благодарение на отличния колектив и взаимното доверие, което футболистите ни изпитват помежду си. Това е най-силното оръжие на Спартак“.

Подобни новини

Back to top button