БизнесОбществоПроблемиСтроителство

Иван Шишков: По „Хемус“ не се работи както трябва

Проверка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков на магистрала „Хемус“ установи, че по строителството й се работи бавно. Заедно със заместника си Захари Христов и директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Иво Иванов посетиха строителните площадки на лот 1 и лот 2 на магистралата.

На път за двата лота екипът на регионалното министерство провери и как вървят ремонтите в тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“. Заради тях в последните седмици се образуват километрични задръствания в дните на по-засилен трафик.

След огледа на работата по първия лот директорът на АПИ Иво Иванов обобщи видяното с думите „не се работи така, както трябва“. На място има техника, но не се извършва почти никаква строителна дейност. Шишков допълни, че пътните строители са му казали на срещата им преди седмица, че последното плащане към тях по строителство на голям инфраструктурен обект е било от предното служебно правителство, което е преди около година.

„Основният проблем с всички катастрофи у нас е това, че инфраструктурата в България е недостатъчна. Ще направим всичко възможно не само да контролираме започналото строителство на големите инфраструктурни обекти, а да дадем начален тласък и на нови такива, поне като планиране, за да има проходими пътища, а не тапи“, каза Шишков.

Лот 1 трябва да бъде завършен през 2023 г., но самият министър не може да каже кога точно. Лот 2 пък трябва да е готов през 2024 г. Пускането им обаче зависи и от завършването на лот 3.

Информация: dnevnik.bg

Снимки: АПИ и posredniknews.com

Подобни новини

Back to top button