Полиция

От бюлетина на МВР – Надрусани зад волана, намерени наркотици, горяха два автомобила и лятна кухня

Около 22:08 часа на 14 август 2022 година в областния град на улица „Вардар“ бил проверен 49-годишен водач на „Мерцедес“. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат – метадон. Водачът е отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.
На 15 август 2022 година в 15:32 часа в областния град на улица „Индустриална“ при проверка е установено, че 43-годишен управлява лек автомобил „Фолксваген Поло“ след употреба на наркотични вещества – кокаин и метамфетамин. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство.

На 15 август 2022 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици. Около 15 часа на улица „Трети март“ при проверка 23-годишен е предал с протокол за доброволно предаване полиетиленов плик, тип „Спейсбек“ с размери 5 см х 6 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество. По данни на плевенчанина – веществото е метаамфетамин /пико/.
Около 15:15 часа на улица „Дойран“ е проверен лек автомобил „Субару Легаси“, управляван от 40-годишен. Водачът е предал с протокол за доброволно предаване хартиен свитък с размери 3 см х 1 см., съдържащ бяло прахоообразно вещество, с тегло около 0,5 гр. и полиетиленов плик, с неправилна форма и диаметър около 8 см., съдържащ бяло прахоообразно вещество, с тегло около 25 гр. По данни на шофьора веществата са амфетамин. Наркотестът му е отчел положителен резултат за употреба на амфетамин. Съставен му е акт по ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване.
Около 17 часа при обход на района в централната градска част около улица „Дойран“ е спрян 32-годишен. Мъжът доброволно е предал два полиетиленови свитъка с размери 2 см.Х 1см. с кристалообразно вещество. Притежателите на наркотиците са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР.
По случаите са образувани бързи производства за извършени престъпления по чл. 354 „а“ ал. 3, т. 1 от НК. Назначени са експертизи и е сезирана РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
44-годишен и 20-годишен са арестувани на 15 август 2022 година около 14 часа на улица „Юрий Гагарин“ в Тръстеник в момента на сделка с наркотици. 20-годишният доброволно е предал полиетиленов свитък, с размери 2/3 см., съдържащ суха тревиста маса, по негови данни марихуана за лична употреба.
При извършен личен обиск в 44-годишния е открита кръгла кутийка, съдържаща пет хартиени свитъка с размери 2/3см., с бяло кристалообразно вещество. При последвалото претърсване и изземване при условията на неотложност в дома му в град Тръстеник са установени електронна везна и стъклен буркан 200 милилитра, съдържащ бяло прахообразно вещество. Предстои назначаване на химико-физична експертиза на иззетите количества. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Започнатото досъдебно производство е за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работата разследващ полицай.

На 15 август 2022 година в 12:32 часа за потушаване на пожар в лек автомобил „Ауди“ в Червен бряг на помощ е бил изпратен екип на районната служба в града. Причината за инцидента е късо съединение. Нанесени са значителни материални щети по моторното превозно средство. Няма пострадали хора.
Същия ден в 17:09 часа в движение се е запалил лек автомобил „БМВ“. Инцидентът е станал в областния град на кръстовище до бензиностанция. Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност. Дименето е забелязано от водача в движение. До пристигане на екипа на РСПБЗН – Плевен, пожарът е загасен с помощта на прахови пожарогасители.
Техническа неизправност в клапан на газова бутилка е предизвикала пожар в лятна кухня в Пордим на улица „Ген. Скобелев“. Сигнал за инцидента е постъпил на 15 август 2022 година в 20:08 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен. В пламъците са унищожени покривна конструкция 50 кв.м., домашно имущество и уреди. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Плевен с един автомобил. Няма пострадали хора.

Подобни новини

Back to top button