COVID-19Плевен и страната

Доц. Кунчев: Със сигурност мерките този септември няма да са като през миналата година

Със сигурност COVID мерките в началото на учебната година и по време на кампанията за изборите няма да са такива, каквито бяха миналата година“, заяви тази сутрин в ефира на „Нова телевизия“ главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Ние ще продължим да търсим най-точния баланс между това да държим под контрол заболяването и да не пречим на нормалния живот“, каза още Кунчев. Той напомни и сегашният вариант на вируса протича по-леко.

Кунчев коментира и вероятно много хора със симптоми на COVID-19 в момента не си правят тест, но подчерта, че по-важното при болните не е дали ще си направят тест, а какво ще е тяхното поведение. „Ако те ограничат или намалят контактите с най-близките си хора, това ще е достатъчно“, заяви доц. Кунчев.

Той съобщи, че има хора, които са по-податливи за заразяване с коронавируса и такива, които не са толкова податливи и все още не са боледували нито веднъж от COVID-19. Той изрази надежда подобрената и за „Омикрон“ ваксина да е в България през септември, за да може който иска да си направи бустер с нея.

Подобни новини

Back to top button