Полиция

От бюлетина на МВР – 83-годишен е с обгаряния в пожар, причинен от неизправна газова бутилка

Рецидивист без книжка зад волана на нерегистриран автомобил, пиян шофьор в Червен бряг, отново пожари в сухи треви

На 16 август 2022 година около 14:15 часа в Ракита на кръстовище, образувано от улица „Мариновска“ и улица „Ал. Стамболийски“ е проверен „Опел Корса“, управляван от 18-годишен. Установило се е, че лекият автомобил е със служебно прекратена регистрация на 08.02.2022 година на основание чл.143, ал.10 от ЗДВП – без застраховка „ГО“. Проверката констатирала, че водачът е неправоспособен и управлява в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, с наказателно постановление връчено на 29.10.2021 г. и влязло в сила на 06.11.2021 година. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

В 12:55 часа на 16 август 2022 година на път III-306 в участъка от Червен бряг за Чомаковци при разклона за вилна зона „Маркова могила“ полицейски служители спрели за проверка „Мерцедес“, управляван от 60-годишен. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, нарушителят е дам кръвна проба за анализ във ФСМП – Ч. бряг . За престъпление по чл. 343 „б“, ал. 2 от НК е започнато бързо производство. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.

На 16 август 2022 година в 11 часа e подаден сигнал за горяща тераса в апартамент в областния град на улица „Васил Левски“. На място незабавно били изпратени служители от плевенската служба. До пристигането на екипа пламъците били потушени. Причина за произшествието е техническа неизправност на газова бутилка. С обгаряния е 83-годишен мъж, на който е оказана медицинска помощ и е настанен в болнично заведение.
Същия ден се е запалила къща в центъра на Дебово. Сигнал за произшествието е постъпил в 12:46 часа. Незабавно са изпратени огнеборци от РС ПБЗН – Никопол. Унищожени са техника и мебели. Като причина за инцидента огнеборците посочват късо съединение в ел. инсталацията на имота. Няма пострадали хора.

През изминалото денонощие сухи треви и стърнища са горели в Плевен – ж.к. „Дружба“ и в землището на Червен бряг, в Тръстеник на улица „Фердинанд Александров“, както и в землищата на Петърница, Бъркач, Дисевица, Радишево, Радомирци, Бацова махала, Комарево и Опанец.
В 13:50 часа пламнали торф и суха листна маса в землището на Бресте. Огънят е преминал в низов пожар в борова гора – 11 дка. За овладяване на пламъците и локализиране на пожара съдействие на РСПБЗН – Червен бряг е оказано от служители от ДГС.
В 18:17 часа в местността „Върбица“ край Кнежа пламъци запалени в сухи треви са се пренесли в обработваеми земи. Бързата намеса на екип от РС ПБЗН – Кнежа е спасила царевичен блок 370 дка и слънчогледов блок 150 дка. Причина за инцидента е човешка небрежност.

Подобни новини

Back to top button