Полиция

От бюлетина на МВР – Ловчанлия, надрусан с амфетамин и метамфетамин управлява автомобил, пожари в сухи треви и стърнища

На 16 август 2022 година на общински път Плевен – Къшин при проверка е установено, че 22-годишен ловчанлия управлява лек автомобил „БМВ“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. За престъпление по чл.343 „Б“, ал.3 от НК е образувано бързо производство. Установено е, че пътник в колата – 22-годишен от село Бъркач, държи високорискови наркотични вещества. Той е предал с протокол за доброволно предаване полиетиленов свитък в размери 2/3 см. по негови данни около 5 грама марихуана за лична употреба. Предстоят експертизи. Деянието съставлява престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Плевен са ликвидирали 15 произшествия. Изгасени са пожари в сухи треви и стърнища в Плевен до стадион“Плевен“, до Втора Клинична база и в местността „Бала баир“, в землищата на Долни Дъбник и Славяново, както и в Дебово, Татари, Муселиево, Одърне и Славовица.
В 17:35 часа са пламнали необитаеми къщи, изоставени дворове, нискостеблена растителност и суха трева в землището на Дебово. Изгорели са сгради с разгърната площ 150 кв.м. Огнеборци от Никопол не са позволили разрастването на пожара.
На 17 август 2022 година в 22:12 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в гараж в Гривица. Незабавно са изпратени служители от районната служба в Плевен за локализиране и потушаване на пожара. Установено е, че техническа неизправност е запалила лек автомобил „Ауди“, паркиран в гаражното помещение.

Подобни новини

Back to top button