Полиция

От бюлетина на МВР – Две катастрофи: един загинал между Искър и Долни Дъбник, в Коиловци 17 годишен пиян и без книжка се блъсна в дърво

На 18 август 2022 година около 3:40 час в Коиловци водачът на „Фолксваген Голф“ – 17-годишен от Плевен, е излязъл от пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. Инцидентът е станал при движение с несъобразена скорост съобразно релефа на пътя, на десен завой и надлъжен наклон. Незабавно на мястото са изпратени полицейски служители. Извършен е оглед. При извършената проверка за алкохол с техническо средство “Дрегер алкотест“ е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол над 1.2 промила. 17-годишният е и неправоспособен. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство и е уведомен дежурен прокурор от РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

Пътник в автомобил загина при тежка катастрофа на пътя между Искър и Долни Дъбник. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията на 18 август 2022 година в 19:55 часа. 36-годишна от Търнава, водачка на автомобил „БМВ Х-5“, е изгубила контрол над управлението и се е блъснала в крайпътно дърво. Вследствие на удара е починал возещият се в колата на предна дясна седалка 36-годишен от същото село. Тялото е приведено за аутопсия в КСМД – Плевен. На местопроизшествието съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Плевен. Уведомен е прокурор от ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

За шофиране под въздействието на наркотици в Плевен е задържан 33-годишен. На 17 август 2022 година на улица „Сан Стефано“ при проверка е установено, че жител на Буковлък управлява мотопед „Джилера“. Техническо средство „Дрегер дръг тест“ е отчело употреба на наркотични вещества – канабис. Но водача е издаден талон за медицинско изследване. Назначена е експертиза. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 18 август 2022 година в 15:30 часа в областния град при обход на ж.к.“Сторгозия“ полицаи проверяват 44-годишен. Мъжът доброволно е предал прозрачно полиетиленово пакетче с овална форма и с приблизителни размери 3/1см., съдържащо бяло прахоообразно вещество. По негови данни веществото е метамфетамин. Предстоят експертизи. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура гр.Плевен. По случая е образувано бързо производство и работата продължава за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

Екипи на районните пожарни служби в област Плевен са гасили запалени сухи треви в землищата на Тученица, Буковлък, Ленково, Брест, Славовица, Дебово, в Плевен на улица „Захари Зограф“, в Кнежа на улица „Петко Д. Петков“.
В 13:40 часа в землището на Одърне пламъците са се прехвърлили от горящи сухи треви в необитаема постройка. Изгоряла е покривна конструкция 5 кв.м.
В 15:55 часа поради небрежност при боравене с открит огън е възникнал пожар в сухи треви на пътя за гробищен парк на Ленково. Пламъците са се пренесли в смесена гора. Изгорели са 15 дка от гората. Пожарът е засегнал и фургони и паянтови постройки. Унищожена е покривна конструкция 200 кв.м. Няма пострадали хора. В пожарогасенето са участвали два екипа на РСПБЗН – Гулянци с два автомобила, един екип на РСПБЗН-Плевен и доброволно формирование от Гулянци. Спасени са 10 дка от гората, 20 обитаеми сгради, намиращи се в близост, и фотоволтайчна площадка.

Подобни новини

Back to top button