АрмияОбразованиеСвета

Курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ ще се обучават в зимния семестър по програма Еразъм+

За есенния семестър на 2022/2023 г. за участие в стаж или обучение по програма Еразъм+ (обучение по специалността в друго висше училище в чужбина) са одобрени 13 курсанти от трети, четвърти и пети курс на ВВВУ „Георги Бенковски“, съобщават от военното училище в Долна Митрополия.
Двумесечен стаж в пет сродни университета ще проведат 12 обучаеми:
– в Air Force Academy, Brasov, Romania – 2 курсанти;
– в Military Technical Academy “Ferdinand I”, Bucharest, Romania – 1 курсант;
– в Polish Air Force Academy, Deblin, Poland – 3 курсанти;
– в National University of Public Service, Szolnok, Hungary – 2 курсанти;
– в Military University of Technology, Warsaw, Poland – 4 курсанти.
В Air Force Academy, Brasov, Romania един курсант е с договор за обучение и ще вземе участие в Air Force Semester, който ще се проведе за първи път, като плановете са това да стане традиция.
На 26 август заминават първите участници за двумесечен стаж в Military University of Technology, Warsaw, Poland. Стажът на Василена Маркова, специализация „Летищно осигуряване“ и Борислав Ноев, специализация „Летец-пилот“ ще продължи до 28.10.2022 г.
Заместник началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ и институционален координатор на Програма Еразъм+ полковник Андриян Колев проведе преди заминаването им задължителния инструктаж с одобрените курсанти. В срещата участваха старши преподавателят по английски език Ваня Кацарска – координатор на Департамент „Природни и хуманитарни науки“ в училището и старши експерт Ваня Ветова от Сектор „Международно сътрудничество и ЕРАЗЪМ“.
През новата учебна година предстои участие и на преподаватели от ВВВУ в мобилности, с цел преподаване или обучение в различни европейски държави.

Подобни новини

Back to top button