БизнесОбществоПроблемиУслуги

Заради ремонтите на ТЕЦ-а областният управител инициира работна среща

Областният управител Иван Петков беше домакин на работна среща между изпълнителния директор на „Топлофикация – Плевен” АД инж. Йордан Василев и представители на фирми от Плевен.

Топлинното дружество оповести на клиентите си, че за период от 05.09. до 29.09. тази година ще преустанови топлоподаването във връзка с извършване на ремонтни дейности и профилактика по магистралните топлопроводи и съоръжения с топлоносител гореща вода и пара, захранващи абонатите на дружеството. През този период клиентите на дружеството няма да могат да ползват топлинна енергия.

В следствие на спирането на топлоподаването голяма част от фирмите и предприятията в града ще се окажат в безизходица. Преустановяването на захранването на производствените им мощности с топлинна енергия ще повлияе на производствения им процес при липса на алтернатива. Негативи се търпят и по отношение на работата с наетия персонал. Налице са загуби за земеделските производители и браншовите организации, свързани с преработката на селскостопанска продукция. За част от фирмите се поражда риск дори от фалит.

Това беше и причината по инициатива на областния управител работната среща да се проведе в заседателна зала на областна администрация. По време на срещата проблемите се обсъдиха от първо лице. Стигна се до договореност „Топлофикация – Плевен” АД да информира в кратки срокове за възможностите за извърване на ремонтните дейности последователно, а браншовиците да се обединят около сроковете за преработка и подаване на пара до крайните потребители.

Подобни новини

Back to top button