Полиция

От бюлетина на МВР – 21-годишен с „Хюндай“ се удари в три паркирани автомобила, оказа се пиян

Един дрогиран и един пиян шофьор, късо съединение причини пожар в хотел в „Кайлъка“

На 23 август 2022 година около 0:05 часа лек автомобил „Хюндай“, с врачанска регистрация, се е движил по улица „Копривщица“ в Плевен. Шофьорът, на 21 години, е изгубил контрол над управлението и е ударил три паркирани леки автомобила. Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен са тествали с техническо средство водачът. Пробата е показала над 1.2 промила алкохолна концентрация. При инцидента са нанесени материални щети по колите. Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен и е образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“ ал.1 от НК.

На 23 август 2022 година в 16 часа в Плевен на кръстовището на улица „Сан Стефано“ и „Христо Ботев“ при проверка е установено, че 31-годишен управлява лек автомобил „Сеат Толедо“ след употреба на наркотици. Пробата с техническо средство е показала амфетамин и метамфетамин. За констатираното на водача е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работата разследващ полицай. Образувано е бързо производство.

В 16:30 часа на 23 август 2022 година в Муселиево полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Скания“ с ремарке, албанска регистрация, управляван от 58-годишен. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, нарушителят е отказал кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК е започнато бързо производство. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.

На 23 август 2022 година в 6:50 часа огнеборци от РС ПБЗН – Плевен са изпратени за погасяване на пожар в хотел в парк „Кайлъка“. До пристигането на екипа на произшествието предпазители на ел. система са сработили, в резултат на което е спряло разпространението на пожара и той се е самозагасил. При огледа е установено, че причина за инцидента е късо съединение.

Подобни новини

Back to top button