Полиция

От бюлетина на МВР – 18-годишна падна от нерегистриран мотоциклет, управляван от неправоспособен, отказал проба за алкохол и за наркотици

На 25 август 2022 година в 1:50 часа в Плевен на улица „Българска авиация“ при проверка е установено, че 26-годишна е зад волана на „Грейт Уол“ след употреба на канабис. Издаден е талон за медицинско изследване. 26-годишната нарушителка е задържана за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 25 август 2022 година около 10:50 часа е постъпил сигнал за инцидент на пътя между Левски и Градище. 48-годишен водач на лек автомобил „Ситроен Берлинго“ е предприел изпреварване на колона от автомобили, в насрещната лента се е блъснал в правилно движещ се към Левски товарен автомобил „Волво“, управляван от 25-годишен, след което се е блъснал в спрял в дясно лек автомобил „Пежо 301″. При инцидента 48-годишният е получил средна телесна повреда – фрактура на десен крак. Оказана му е медицинска помощ. Алкотестовете на водачите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал.1, б. “ б “ от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

На 25 август 2022 година около 15:30 часа в хода на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ полицаи от Второ РУ Плевен са извършили претърсване и изземване в жилище, обитавано от 44-годишен. Установени са две хартиени пакетчета с размери 3,5 см. Х 1,5 см. и седем хартиени пакетчета с размери 2,5 см. Х 1 см., съдържащи бежаво кристалообразно вещество, бучки от бежаво кристалообразно вещество; скъсан лист хартия с неправилна форма също с бежаво кристалообразно вещество; спринцовка с игла и капак в капачето с течност със светло кафяв цвят. По данни на 44-годишния вещества са “метамфетамин“. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Започнато е досъдебно производство. Сезирана е РП – Плевен.

На 25 август 2022 година около 17:10 часа на улица в Левски от мотоциклет е паднала 18-годишна. Водачът на мотоциклет „Ямаха“ – 23-годишен местен жител, се е движил с несъобразена с пътните условия скорост. Пострадалата е прегледана от медици и е освободена за домашно лечение с охлузни рани. При извършената полицейска проверка е установено, че 23-годишният е неправоспособен и управляваното МПС е без поставена регистрационна табела като не е регистрирано по надлежния ред. 23-годишният е отказал да бъде изпробван с техническо средство за алкохол и наркотични вещества и не е дал кръв за лабораторна обработка. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Разследване на служители от Първо РУ – Плевен установи, че 35-годишен е автор на кражби в областния град. На 24 август 2022 година в 14:10 часа в полицията е постъпил сигнал за откраднат автомобил „Опел Астра“ от гараж в Плевен.
Извършителят е задържан на 24 август с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. При проведени допълнителни процесуално – следствени действия в дома му да открити вещи, съотносими към друго престъпление в Плевен. По информация на собственик на апартамент за времето от 7:30 часа на 20 август до 0:10 часа на 24 август 2022 година от дома му са откраднати движими вещи – техника и дрехи. На местопрестъплението е извършен оглед и разследващите са установили, че в жилището е проникнато през незатворен прозорец на банята. От апартамента са откраднати два телевизора „Самсунг“ – 43 инча, прахосмукачка робот „Ксиоми“, лаптоп „Хюлед пакърд“, три мъжки ръчни часовника „Луч“, около 30 евро на монети и мъжки дрехи. Част от вещите са открити в дома на 35-годишния. Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебните производства и с постановление на наблюдаващия прокурор от РП-Плевен е задържан за срок до 72 часа в ОЗ „СА“- Плевен. Работата по документиране на престъпната дейност на извършителя продължава.

Подобни новини

Back to top button