КултураЛичности

Васил Аврамов с достойно признание за творческите си постижения

На 24 август отбеляза 85-годишен юбилей Васил Аврамов, почетен гражданин на Левски, член на Съюза на българските писатели, носител на много български и международни отличия, автор на стихосбирките „Престой на гара Левски“ (1992), „Трохи за птиците“ (2005) и „Стряха от сънища“ (2015).
Кметът на Община Левски Любка Александрова честити лично с радост, уважение и признателност юбилейната годишнина на Васил Аврамов с пожелания за здраве и вдъхновение. За достойно изминалите години юбилярът получи Почетна грамота и плакет на Община Левски с пожелание да му напомнят, че всички в общината много го обичат. Своите сърдечни поздравления поднесе и Петя Чолакова – главен експерт в отдел „Образование, култура и спорт“.
Юбилейна книга с избрани творби и подробна биобиблиография – паметен, уникален подарък получи на рождения си ден поетът лично от автора ѝ Светла Девкова, която е от Левски. Библиографията на Васил Аврамов съдържа над 400 описания на публикации и излиза с подкрепата на Община Левски. Книгата е плод на усилията да се събере и представи внушителното творческо многообразие, но и откровения за автора от негови колеги, приятели, почитатели, съграждани. С подкрепата на Община Левски книгата ще бъде достъпна за всички в библиотеките през месец септември.
Васил Аврамов благодари за сърдечното признание на всички с радостно вълнение и обич. Специални поздрави са изпратени от Недялко Йорданов, който публикува на цяла страница във в. „Ретро“ творби на Васил Аврамов, от Съюза на българските писатели, от Габровското дружество на писателите, от приятели от близо и далеч.

Подобни новини

Back to top button