Полиция

От бюлетина на МВР – При катастрофа на Ауди А3 с Ауди А4 21-годишен е в болница с опасност за живота

Пияни шофьори, незаконен добив на инертни материали в местност от Натура 2000, 31-годишна зад волана на „Мерцедес“ след употреба на амфетамин и метамфетамин, шофьор с фалшива книжка, куп нарушения в цех за месо в Кнежа, пожари в Червен бряг, в Долна Митрополия и в Белене

На 26 август 2022 година около 18:40 часа на кръстовище в ж.к. „Дружба-1“ водачът на лек автомобил „Ауди А3“ – 29-годишен, е отнел предимство на лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 21-годишен. Пострадал е водачът на „Ауди А4“. Той е транспортиран в Спешно отделение при УМБАЛ – Плевен, където е установено, че има фрактура на десен крак, перфориран черен дроб и кръвоизлив в корема. Настанен е за лечение, с опасност за живота. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол и пробите са отрицателни. Съдействие на полицейските служители е оказал екип на РСПБЗН – Плевен. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, експерт при БНТЛ ОДМВР-Плевен и автоексперт. Образувано е досъдебно производство.

На 25 август 2022 година около 11:20 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен са засекли незаконен добив на материали от река Дунав. В района на Байкал на река Дунав, в устието на река Искър, е установена специализирана техника – челен товарач (фадрома) и верижен булдозер да добиват на инертни материали – наносни отложения от пясък и чакъл. В непосредствена близост до изкопите са открити и три товарни автомобила „МАН“ с плевенски регистрации. На място са извикани за съдействие служители от РИОСВ – Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“. След замерване от служители на РИОСВ и „Басейнова дирекция“ е установено, че изкопните дейности по добиване на инертни материали се осъществят в територията на защитена местност „Карабоаз“, попадаща в Натура 2000. Техниката е иззета и се съхранява в поделения на МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 240 „а“ от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен.

На 27 август 2022 година в Славяново при проверка е установено, че 48-годишен управлява лек автомобил „Опел Астра“ след употреба на алкохол. Направената проба е показала над 1.2 промила. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство.
В 2:25 часа на 28 август 2022 година на кръстовище в Аспарухово полицейски служители спрели за проверка „Опел Астра“, управляван от 49-годишен. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, нарушителят е отказал кръвна проба за анализ във ФСМП – Левски. Започнато е бързо производство. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.
На 28 август 2022 година в Левски е задържан 33-годишен местен жител за шофиране в нетрезво състояние. Проверката е извършена в 22:03 часа на улица „Никола Вапцаров“. Установено е, че мъжът се е придвижвал по улиците на града с автомобил „Опел Вектра“ с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство и е сезирана РП – Плевен.

На 27 август 2022 година в 17:43 часа в Изгрев при проверка е установено, че 31-годишна е зад волана на „Мерцедес“ след употреба на амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. 31-годишният нарушител е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 27 август 2022 година около 14:40 часа в Белене е спрян за проверка водач на „Опел Зафира“ 48-годишен местен жител. При извършената проверка по ЗДВП в информационната система на МВР е установено, че шофьорът не е правоспособен водач и представеното от него СУМПС не е регистрирано в системата на МВР. 48-годишният е дал обяснение, че представеното СУМПС е закупил от Германия за 1200 евро. По случая е уведомен незабавно дежурен прокурор при Районна прокуратура гр. Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316, във вр. с чл. 308, ал.2 от НК. Фалшивата шофьорска книжка е приобщена по досъдебното производство, чрез протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.

На 26 август 2022 година за времето от 9 до 14 часа на територията на община Кнежа е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители на РУ – Кнежа, ОДБХ – Плевен, ТД на НАП – офис Плевен, РЗИ – Плевен и РСПБЗН – Кнежа. Извършени са проверки за производството и разпространението на фалшифицирани и неотговарящи на стандартите хранителни продукти и противодействие на престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи. В обект – помещение за производство на мляно месо, месни заготовки и разфасовки от червено месо в Кнежа е установено, че работи 49-годишен местен жител, без да има сключен трудов договор с дружеството. Съставен е констативен протокол и от него е снето писмено сведение. За случая е уведомена дирекция „Инспекция по труда – Плевен“ и материалите ще бъдат изпратени по компетентност за съставяне на акт. От извършената проверка от служители на ОДБХ – Плевен в обекта е установено, че в хладилни съоръжения за съхранение на суровини има готови продукти – месни заготовки, без етикет и маркировка, както и в хладилни съоръжения за готов продукт, се съхраняват суровини без етикет и маркировка, непозволяващи тяхната последователност, с което са нарушени чл.18 от Регламент 178/2002 г. на ЕС. В съседно помещение, което не е регистрирано по Закона за храните, е открито производство на сурово – сушени колбаси. Относно констатациите за храните от животински произход са издадени две разпореждания за насочване на храни за унищожаване в екарисаж. От служители на ОДБХ – Плевен е съставен констативен протокол като предстои съставяне на акт на управителя на дружеството. От извършената проверка от служители на ТД на НАП – офис Плевен в обекта е установено, че дружеството по изведени данни от фискално устройство за последните 12 месеца в периода 01.08.2021 г. – 31.07.2022 година е натрупало облагаем оборот за регистрация по ДДС, който надхвърля 50 000 лв. като по този начин дружеството не е изпълнило задължението си по ЗДДС да се регистрира след достигане на облагаем оборот над 50 000 лв. съгласно чл.96 от ЗДДС. В обекта е установено ползване на продукт за онлайн фактуриране, от който са изведени справки за издавани документи. Работата продължават служители от ТД на НАП – Велико Търново.

На 27 август 2022 година забравен тиган с олио на котлон е причинил пожар в къща в Червен бряг. Унищожени са мебели, техника и домашно имущество и са опушени стени в жилището. Няма пострадали хора. Пожарът е локализиран и погасен от екип на РСПБЗН – Червен бряг.
На 28 август 2022 година в 22:56 часа сигнал за горяща къща в Долна Митрополия мобилизира екип на местната служба в града. При огледа е установено, че пожарът е причинен от късо съединение. Изгорели са мебели, техника и са опушени стени в обитаемо помещение. Няма пострадали хора.
В 00:13 часа 29 август 2022 година в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лятна кухня в Белене на улица „Лозенец“. До пристигането на спасителния екип са унищожени покривна конструкция 100 кв.м. лятната кухня и хамбар. В пожарогасенето са участвали служители от крайдунавския град с един автомобил. Причините за инцидента са в процес на установяване.

Подобни новини

Back to top button