Образование

МУ – Плевен открива на 12 септември учебната година с нови 500 студенти

На 12 септември 2022 г., понеделник, Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще посрещне близо 500 студенти първокурсници, приети за обучение в магистърските и бакалавърските програми по медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве. Висшето училище за поредена година се радваше на засилен интерес и рекорден брой кандидат-студенти за медицинските и здравните специалности.

Реализиран е успешен прием на студенти в магистърските специалности след средно образование – общо 161 първокурсници по „Медицина“ и „Фармация“, държавна поръчка, както и 33 студенти платено обучение. В бакалавърските специалности след средно образование са записани 253 първокурсници по държавна поръчка и 44 – платено обучение, информира БТА.

Празничната церемония на 12 септември започва в зала „Магнум“ във Втора клинична база в 10:00 часа. То ще започне по традиция с изпълнението на студентския химн Gaudeamus от Общинската хорова формация, с диригент Анелия Дечева. Ректорът на университета, проф. д-р Драгомир Димитров ще приветства първокурсниците. Приветствие ще има и от Студентския съвет. А в отговор слово ще произнесе судентът, получил най-висок бап на приемните изпити. Студентите, приети с най-висок бал във всички факултети и в колежа ще получат тържествено студентските си книжки.

Подобни новини

Back to top button