Полиция

От бюлетина на МВР – Заловиха двама пияни и един надрусан с кокаин да шофират

На 1 септември 2022 година в 13:37 часа на главен път в близост до Плевен при проверка е установено, че 32-годишен управлява лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на наркотични вещества – кокаин. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работата разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК.

На 1 септември 2022 година около 19:30 часа в Белене на улица „Любен Каравелов“ при проверка е установено, че 61-годишен местен жител, управлява лек автомобил „Деу Нексия“ след употреба на алкохол. Тестът е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство.
На 2 септември в 0:08 часа в Левски на кръстовище, образувано от улица „Елин Пелин“ и улица „Ал. Стамболийски“, е спрян лек автомобил „Мини Купър“. При проверката е установено, че 37-годишният водач е зад волана в нетрезво състояние. Алкотестът е показал над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. 37-годишният не е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button