Полиция

От бюлетина на МВР – Пияни и дрогирани шофьори, опит за подкуп, гонка с нерегистриран автомобил

На 3 септември 2022 година около 3:30 часа в Червен бряг на улица „Отец Пайсии“ е спрян лек автомобил „Тойота Корола“. Алкотестът на водача – 44-годишен от Камено поле, община Роман, е показал над 1.2 промила. Издаден е талон за взимане на кръвна проба във ФСМП-Ч.бряг и взета проба за лабораторен анализ. В хода на проверката е изяснено, че регистрационните табели са издадени за лек автомобил „Сузуки Суифт“, със служебно прекратена регистрация през 18.11.2015 година. Сезирана е РП – Плевен. По образуваното бързо производство работата продължава разследващ полицай.
Около 1 часа на 4 септември 2022 година в Славяново полицейски служители извършили проверка на 39-годишен водач на „Ягуар“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

На 4 септември 2022 година в 3:46 часа в Долни Луковит при проверка е установено, че 18-годишен управлява собствения си лек автомобил „Фолксваген Пасат“ след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК.

На 4 септември 2022 година в 18:40 часа в Червен бряг, на кръстовището на улица „Софроний Врачански“ и улица „П. Р. Славейков“ е проверен „Фиат Дукато“. Полицаите констатирали, че водачът на МПС – 41-годишен от врачанското село Софрониево, управлява без предпазен колан. По време на написването на акт съгласно ЗДВП нарушителят е предложил и дал подкуп, като оставил в купето на служебния автомобил една банкнота 20 лева. На местопроизшествието е извършен е оглед. Банкнотата е иззета. 41-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от ОП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.304 „а“, във връзка с чл.304, ал.1 от НК. Работата продължава.

На 4 септември 2022 година около 21:30 часа в местността „Маркова могила“ край Червен бряг полицаи подават звуков и светлинен сигнал на лек автомобил „Деу“. Шофьорът не е спрял и е продължил движението си в посока Девенци. Служителите на реда последват моторното превозно средство и разпознават водача – 35-годишен местен жител. Той е спрял, избягал и е успял да се укрие. От проведените оперативни действия час по-късно е задържан. От направената допълнителна справка е установено, че е използвал контролни знаци – регистрационни табели издадени за друго МПС – за лек автомобил „Мазда МХ 3“. Сезирана е РП – Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button