Полиция

От бюлетина на МВР – Рецидивист без книжка управлява автомобил след употреба на амфетамин и метамфетамин

Пияни и дрогирани по улиците на Плевен, бързо производство срещу 28-годишен заради притежавана от него суха зелена тревиста маса

В 23:36 часа на 5 септември 2022 година в Плевен на кръстовище, образувано от улица „Перуника“ и улица “Ген Атанас Стефанов“ полицейски служители извършили проверка на 42-годишен водач на „Сеат“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.

На 5 септември 2022 година около 13:20 часа при обход на района в Славяново при кръстовището на улица „Димитър Благоев“ и улица „Георги Кирков“, служители на Първо РУ са спрели за проверка 28-годишен. Установило се е, че той държи в портфейла си полиетиленова свивка с размери 1/1 см. , съдържаща суха зелена тревиста маса. Предстоят експертизи. Деянието съставлява престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура гр.Плевен. По случая е образувано бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.

На 2 септември 2022 година около 22:50 часа в областния град на улица „Г.М. Димитров“ при проверка е установено, че 38-годишен управлява лек автомобил „Фолксваген Венто“ след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК.

На 6 септември 2022 година в 11:30 час на улица в плевенския жк „Сторгозия“, полицейски служители подават сигнал със стоп палка по образец на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Водачът не се подчинява на сигнала, продължава движението си като променя посоката по улица „Захари Зограф“. Там спира и побягва. Полицейски служител го последва и след кратко преследване го задържа. Установена е самоличността му – 35-годишен от Плевен. Наркотест с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“ е показал положителна проба на амфетамин и метамфетамин. На нарушителя е съставен акт по ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване. При проверката е изяснено, че той шофира в срока на лишаване от право да управлява МПС по административен ред и управлява след като е бил наказан за същото деяние по административен ред с наказателно постановление. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК и престъпление по чл.343 „в“, ал.1 от НК. Сезирана е РП – Плевен.

Подобни новини

Back to top button