ОбществоПолиция

В бюлетина на МВР: Пожар от незагасена цигара, намерен тютюн без бандерол, наркотици

Незагасена цигара е предизвикала пожар в къща в град Долна Митрополия. Сигнал за инцидента е постъпил в У ПБЗН в града на 7 септември в 09:30 часа. До пристигането на спасителния екип са унищожени техника и обзавеждане. Няма пострадали хора.

Над 17 килограма тютюн без акцизен бандерол е открит на паркинг в Плевен. На 7 септември 2022 година служители от Второ РУ – Плевен са провели специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на стоки с незаплатен акциз. За времето от 08:00 часа до 17 часа са извършени проверки на лица и търговски обекти. На територията на паркинг на улица “Княз Александър Батенберг“ е установен  полиетиленов чувал с жълто – кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 17.700 кг. За намерено количество е съставен констативен протокол. Работата продължава полицейски инспектор от Второ РУ – Плевен.       
При условията на неотложност вчера в 13:40 часа е извършено претърсване в частен дом в Плевен, обитаван от 39-годишен. Иззети са шест различни по размер хартиени пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество.  В жилището е установен 30-годишен от град Ловеч. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Предстои назначаване на физико – химична експертиза на намерените вещества. По случая е образувано досъдебно производство. Сезирана е РП – Плевен.
За престъпление по чл.354 „а“  от НК продължават работа разследващ полицай и служители от Първо РУ- Плевен.

Дизайнерски чай и марихуана иззеха вчера при проверка полицаи от РУ Кнежа. На 7 септември 2022 година около 13.00 часа на улица „Димитър Бутански“ е спрян лек автомобил „Пежо 206“, управляван от 21-годишен от село Еница. При спирането на колата пътника от дясната страна е изхвърлил през прозореца три прозрачни полиетиленови пликчета с размери 4 х 5,5 см, съдържащи суха растителна маса. Установена е самоличността на пътника – 19-годишен от Кнежа. Той е признал, че намерените пакетчета с вещества са негови и са за лична употреба. Обяснил, че две от тях съдържат дизайнерски чай за пушене, а третото пакетче съдържа марихуана. Предстои назначаването на физико – химична експертиза. Притежателят на наркотиците задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button