ОбществоПравоПроблеми

Остър инфаркт е получил шофьорът, предизвикал катастрофата с 5 жертви на 16 юли

По досъдебното производство водено под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Плевен, за възникнало тежко ПТП на пътя Плевен – Ловеч, към настоящия момент са извършени множество действия по разследването, в това число е изготвена съдебно-медицинска експертиза с обект – труп на водача на лек автомобил марка „Фолксваген“, станал причина за инцидента. За това информират от Окръжната прокуратура.

Произшествието възникна на 16.07.2022 година, в района на пътен  кантон „Люляците“. При рязко навлизане в насрещната лента за движение, лек автомобил „Фолсваген“ блъска челно лек  автомобил „Голф“. В резултат на удара загинаха петима души, между които две деца и двамата водачи.

По делото е представено заключение от експерти, съгласно което при огледа, аутопсията и хистологичното изследване на трупа на водача на лекия автомобил „Фолксваген“ е установено разкъсване на перикарда и сърдечния мускул, т.е. той е претърпял остър миокарден инфаркт. Резултатите от изследванията за наличие на алкохол в кръвта и на двамата шофьори са отрицателни. В качеството на свидетели са разпитани редица лица.  Предстои назначаването на автотехническа експертиза, разпити на още свидетели, както и провеждането на редица следствени действия.  

Разследването по делото продължава, за да се установят в пълен обем обстоятелствата  довели до възникването на пътното произшествие.

Подобни новини

Back to top button