ЗдравеИзкуствоСвета

Две деца Арт школа „Колорит“ са победители в Международния конкурс „Здраве 2022“ в Иран

Четиригодишната Елеонора Петрова и десетгодишната Алекса Димитрова от Арт школа „Колорит“ се класираха в Топ 3 на първа и втора възрастови групи и стават носители на „Златен трофей“ и „Златен медал“ от 8-мия Международен конкурс за детска рисунка „Здраве 2022“ в Иран, съобщава ръководителят на „Колорит“ Майя Ананиева.
Те получават „Официална покана“ за тържествената церемония по награждаването на 8 ноември 2022 година. Тази година церемонията ще се проведе в град Маскат в Оман по време на 8-мия Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти. Творбите на Елеонора и Алекса са се състезавали с номинираните творби, избрани сред хиляди рисунки на деца от 28 страни от различни континенти. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали под девиза „Дари усмивка на биещо сърце“.
Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“ – HEART. Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света. „За двете деца и за мен като арт педагог, това е изключителен успех. Рисунките на Елеонора и Алекса са атрактивни, носят ярко послание, оптимизъм, наситени са със символи и са изпълнени в сложни живописни техники“, заяви по повод отличията Майя Ананиева.

За трета поредна година по две деца от школа „Колорит“ са победители в този престижен международен арт форум. Елеонора живее в Лондон и се обучава онлайн в арт школа „Колорит“ и това е нейната поредна престижна международна награда. За Алекса това е също поредно високо отличие. Темата „Здраве“ е сложна, но интересна и провокира у децата оригинално творческо мислене. Голямо значение има подготовката, нагледните материали и вдъхновяващото и професионално ръководство на арт педагога.

Подобни новини

Back to top button