Полиция

От бюлетина на МВР – 26-годишен намушка с нож 57-годишен след свада в магазин

Заловени наркотици, пияни шофьори, кражби от климатична система и на велосипеди, пожари, в един от които 45-годишен изпепели 110 бали фураж

На 9 септември 2022 година около 13 часа в магазин в Плевен на улица „Хаджи Димитър“ 26-годишен плевенчанин е намушкал с нож 57-годишен. Пострадалият е настанен в болнично заведение, където му е извършена операция. Извършителят е задържан първоначално за срок до 24 часа по ЗМВР, а след това е приведен в следствен арест – Плевен. Работата по изясняване на обстоятелствата около престъплението продължават. На място е извършен оглед. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

На 11 септември 2022 година около 11:50 часа служители на Първо РУ – Плевен са реагирали на сигнал за кражба на имущество от двора на фирма в западна индустриална зона на областния град. Престъплението е засечено от охранителна фирма и своевременно е потърсено съдействие от полицията. Извършен е оглед. На място е установен 12-годишен. Изяснено е, че той, действайки в съучастие с 20-годишен и 27-годишен, с ръчна ножовка, е срязал различни по вид и размери медни проводници от ел. инсталация и медни тръби от климатична система на фирмата, като ги приготвили за изнасяне от двора. Като веществени доказателства са иззети ръчна ножовка, компресор с медни тръби и кабели. Малолетният е разпитан в качеството на свидетел в присъствието на инспектор от детската педагогическа стая при Първо РУ – Плевен. Другите извършители се издирват. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен и е образувано досъдебно производство.

На 9 септември 2022 година около 13:30 часа служители на РУ-Ч.бряг са извършили проверка по реда на чл. 83 от ЗМВР в Сухаче. В къща, обитавана от 29-годишен, са намерени засадени в саксии три растения от рода на конопа, с размери 157 см. височина и 57 см ширина на короната на листната маса. По данни на мъжа растенията са марихуана. Извършен е оглед, при който растенията са иззети. Предстои извършване на физико – химична експертиза. Уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 9 септември 2022 година около 18:20 часа в Бреница е спрян мотопед „Дерби“. Алкотестът на водача – 42-годишен от Червен бряг, е показал над 1.2 промила. Издаден е талон за взимане на кръвна проба във ФСМП-Кнежа, но нарушителят е оказал да му бъде взета проба за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен. По образуваното бързо производство работата продължава разследващ полицай.
На 11 септември 2022 година в 20:06 часа в Българене е установено, че 48-годишен хасковлия се придвижа с „Фолксваген Пасат“ след употреба на алкохол. Техническо средство е отчело концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът не дал кръв за лабораторна обработка. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 12 септември 2022 година около 2:20 часа в Червен бряг на улица „Християнска“ е проверен 16-годишен. В чантичката му е намерено полиетиленово пликче с размери 3 х 4 см., съдържащо свитък със суха жълто – зелена тревиста маса. За намереното вещество непълнолетният е заявил, че е марихуана за лично ползване. Веществото е предадено с протокол за доброволно предаване и предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Снето е обяснение. 16-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен и работата продължава за престъпление по чл.354 „а“, ал.1, т.5 от НК.

На 9 септември 2022 година в 11.30 часа в полицията в Кнежа 36-годишна е заявила за откраднат велосипед. Кражбата е извършена същия ден около 10:50 часа от улица в града. Разследване на служители от РУ Кнежа е установило, че извършителят е 51-годишен от Търнак. Изяснило се е , че той е откраднал и друг велосипед – на 5 септември около 12 часа. Колелото било оставено пред общинска сграда на улица в града. Велосипедите са установени в дома му и са предадени с протокол за доброволно предаване. Върнати са на собствениците с разписка. 51-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случаите са образувани бързо производство и преписка за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава.

Среднощен пожар е изпепелил 110 бали фураж за животни в частен двор на мандра в Долни Луковит. Сигнал за инцидента е постъпил на 8 септември 2022 година в 23:34 часа. По информация на потърпевшите материалните щети са големи – над 13 хиляди лева. Разследване на служители на РУ Долни Дъбник е установило, че пожарът е запален от 45-годишен местен жител. Той е описал подробно механизма на извършеното от него деяние. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

На 10 септември в 03:49 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в товарен автомобил с ремарке – каросерия. Инцидентът е станал на главен път Е 83 в землището на Пордим. При оглед е установено, че пожарът е възникнал след ПТП. Пламъците са погасени от служители на РСПБЗН – Плевен с един автомобил. Няма пострадали.
Детска игра с огън е причина за пожар в частен имот в Плевен на улица „Молдавия“. Сигнал за инцидента е постъпил на 11 септември 2022 година в 17:55 часа. Унищожени са покривна конструкция 10 кв.м.; мебели, техника и домашно обзавеждане. Няма пострадали хора. Пожарът е погасен от служители на районната служба в Плевен с един автомобил.

Подобни новини

Back to top button