ОбразованиеОбщество

Преподаватели и студенти в МУ-Плевен си пожелаха успешна нова академична година

На 12 септември за 48-ми път Медицински университет – Плевен посрещна 500 студенти-първокурсници с тържествено откриване на новата академична 2022/2023 година в зала „Магнум“ на Втора клинична база.

На старта на новата учебна година първокурсниците бяха приветствани с добре дошли от ректора на плевенската Алма Матер проф. д-р Добромир Димитров. Той се обърна към аудиторията с думите:

„Скъпи първокурсници и студенти на Медицински университет – Плевен, искам да Ви припомня думите на Чарлс Дарвин: „Нито най-силният оцелява, нито най-интелигентният. Оцелява този, който е най-приспособим към промените“. Вие, младите хора, сте част от обществото на свързания човек на 21-и век, който задава нови посоки за развитие на света. Вие сте неизменна част и най-важният човешки ресурс на Индустрия 4.0, която се базира на иновации, нови технологични инструменти и платформи. Вие сте носителите на новото, на положителната енергия, на оптимизма, вие сте гъвкави и адаптивни. Днес заедно с вас празнува цялата академична общност, защото всички ние гледаме към светлината на познанието и науката, за да осигурим едно по-добро общество и бъдеще за нашите родители и деца“.

Студентът-първокурсник в специалност „Медицина“ Стефани Вълчева, завършила със златен медал за отличие Езиковата гимназия в Ловеч, е приета с най-висок бал от Кандидатстудентска кампания 2022. На тържественото откриване на новата академична година в зала „Магнум“ Стефани изнесе реч от името на всички първокурсници: „Подготвяйки речта си за този ден се запитах как да подбера подходящите думи, за да бъда чута и да спечеля интереса ви. Тогава се замислих, че това е всекидневният стремеж на всички преподаватели, които от днес подават ръка на нас – поредния випуск студенти, и които ще ни водят по пътя на познанието, отговорността и хуманността. Уважаеми преподаватели, избирайки университета, ние избираме Вас и Вашите завидни знания, умения и богат професионален опит. Чест е, че ще имаме възможността да се учим от Вас, защото Вие сте олицетворение на вдъхновението, благородството и успеха.

Скъпи колеги, поздравявам ви за постигнатия успех и ви пожелавам той да е само един от многото, които предстоят! Желая успешна година на всички преподаватели и студенти! На добър час!“.

Подобни новини

Back to top button