Полиция

От бюлетина на МВР – Неправоспособен катастрофира с мотоциклет след като при гонка бе прострелян със стоп патрони

В къща в Долни Вадин намериха множество копия на лични карти, снимки, разрешения за лов, членски карти и билети за лов на различни лица; при пожар в ж.к „Сторгозия“ изгоря напълно „Ауди А4“ и сериозно пострада „Ауди А6“

През август 2022 година 57-годишен от Долна Митрополия е заловен по време на предаване на документи за лов, които са с невярно съдържание, на друго лице. Първоначално мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. На 12 септември са проведени претърсвания и изземвания по реда на НПК в условията на неотложност в автомобила му и в къщата му в Долни Вадин. Намерени са множество копия на лични карти, снимки, разрешения за лов, членски карти и билети за лов на различни лица. Установени са лица, на които мъжът е издавал документи за ловци, за незаконно придобиване на оръжия за лов. Оръжията са записвани в служба „КОС“ при различни РУ на територията на ОД на МВР – Плевен. Полицейски действия са под ръководството и контрола на районен прокурор при РП – Плевен. Работата по случая продължава.

На 13 септември 2022 година в Плевен на кръгова връзка посока индустриална зона полицаи подават светлинен и звуков сигнал на водач, управляващ мотоциклет „Ямаха“ и возещ се пътник. Мотоциклетистът не спира на подадените сигнали и се отправя към Опанец. На изхода на селото в посока Долна Митрополия служител на реда е използвал стоп патрони в резултат на което нарушителят е катастрофирал, блъскайки се в два паркирани леки автомобили – „Шкода Фабия“ и „Фолксваген Голф“. Установена е самоличността на водача – 39-годишен от Плевен и пътника – 36-годишен от Плевен.Те са транспортирани в ЦСМП – Плевен, където са диагностицирани с леки наранявания. Пробата на водача за наркотици е положителна и е отчела наличието на „метамфетамин“ и „метадон“. Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят в присъствието на лекарски екип е отказал да даде кръвна проба. След извършена справка в база данни на МВР е установено, че той е неправоспособен. Двамата нарушители са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.

На 14 септември 2202 година в 3:27 часа от тел 112 е получен сигнал за горящи автомобили на паркинг пред жилищен блок в ж.к „Сторгозия“ в Плевен. В следствие на пожара лек автомобил „Ауди А4“ е изгорял напълно, а на лек автомобил „Ауди А6“ са изгорели преден десен фар и мигач, стопена предна броня, обгоряла боя на дясната му страна. Пламъците са локализирани и потушени от служители на РСПБЗН Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за произшествието са неустановени. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължават служители от Второ РУ – Плевен.

Подобни новини

Back to top button