НаукаОбразование

Учители от Левски с награди в международен конкурс за устойчиво развитие

В края на миналия месец Синдикатът на българските учители проведе форум -семинар – заключителна част от Деветия международен конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците“. Събитието бе организирано съвместно с Фондация „Устойчиво развитие за България“ под патронажа на Министерството на образованието и науката.
Тази година темата на конкурса беше: „Аспекти на приложението на проектно-базирания подход в извънкласните и извънучилищните дейности – възпитание в общочовешки ценности, развитие на изследователски интерес и креативно мислене у децата и учениците“.
Над 220 учители, директори и специалисти, работещи в сферата на извънкласната и извънучилищна дейност в детски градини и училища взеха участие в конкурса. Те изпратиха свои разработки, в които обобщават добър педагогически опит при прилагане на проектно-базирания подход в занимания по интереси.
Жури, съвместно с представители на партниращите организации и съгласно обявените критерии, определи участниците, които да бъдат наградени.
За поредна година учители от Община Левски участваха в конкурса и получиха награди.
Специалната награда на Председателя на СБУ в категория „Извънкласни дейности – I – XII клас“ получи Славка Ленкова Бориславова, старши учител в ОУ „Максим Горки“ в Левски за разработката „Има приложение за това“. Наградата на издателство „Клет“ получи Снежина Иванова Любенова учител в ДГ „Слънце“ в Левски за разработката „Иновативни технологии – СТЕМ обучение“.

Подобни новини

Back to top button