ЗабавленияКултура

Шоуто „Смях по български” бе първата артистична изява в Летния театър в Левски

Първата сценична изява в новоизградения Летен театър в Левски бе на 18 септември на Георги Николов – Жорони, който е родом от Левски, с шоуто „Смях по български”.
Георги Николов, един от пионерите в българската стендъп комедия, разсмя присъстващите по български във ветровития неделен ден и подкрепи изграждането на скулптурната композиция „Земляците” на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков.
„За мен е голяма чест и отговорност да съм първият артист, който ще се качи на сцената на чисто новия Амфитеатър в родния град, вълнението и щастието са безкрайни и благодаря на г-жа Любка Александрова, на целия екип и на всички съграждани. За мен е чест, че каузата, зад която заставаме всички тази вечер заедно, е събиране на средства за уникалната скулптурната композиция „Земляците” на тримата големи – Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков.
Насладете се на един много личен спектакъл – комеди стендъп шоу… Темите в това шоу са много близки до нас българите като изживяване, като бит, балкански, без значение кой каква професия има. Аз съм в постоянен контакт с публиката. Няма я преградата, която има в театралните спектакли и ставаме приятели, в рамките на 70 минути, така го усещам…” сподели Жорони.

Специален гост на вечерта беше поетесата Лилия Юрукова, леля на Жорони, родена в Никопол, но от предучилищна възраст до 11 клас живяла в град Левски. „Това са най-незабравимите ми години, годините, които са ме формирали като човек и аз съм безкрайно благодарна на моите родители, на моите учители от ОУ „Максим Горки” и СУ”Крум Попов”, на учителите по български език …”. Това сподели доскоро началната учителка, намерила ново амплоа да изрази обичта си към българския език, да сбъдне мечтата си, както сама казва. Радостна, развълнувана и горда, че за една година издава две стихосбирки, които се посрещат с голям интерес – „Душа мозайка“ за възрастни и „Весели игри с приятели добри“ за децата, илюстрирана от деца.

Подобни новини

Back to top button