Полиция

От бюлетина на МВР – В Реселец мъж на 46 години без книжка падна в движение от нерегистрирано АТВ

Шофьорът на товарен МАН загина, възрастна жена беше блъсната на пешеходна пътека в Белене, заловиха 38-годишен в момент на кражба от текстилен склад, намериха марихуана в 25-годишен плевенчанин

На 22 септември 2022 година в Реселец при пътно произшествие е пострадал 46-годишен водач. Около 10:45 часа на улица „Свобода“ мъжът е паднал на платното за движение от управлявано собствено „АТВ НВ-150“. Транспортиран е до ФСМП – Червен бряг, където е прегледан и е диагностициран с охлузни рани по главата. Освободен е за домашно лечение. От извършената справка в база данни на „КАТ“ е установено, че моторното – превозно средство не е регистрирано по законен ред и водачът е неправоспособен. Алкотестът му е отрицателен. Сезирана е РП – Плевен и е образувано бързо производство.

В Згалево на 22 септември 2022 година в 17:30 часа 59-годишен е изгубил контрол над управлението на товарен автомобил „МАН“ и е катастрофирал. Нанесени са материални щети на частен имот и уличен стълб. Пристигналият на място лекарски екип не е успял да спаси живота на 59-годишния шофьор. Тялото му е приведено за аутопсия. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Съдействие е оказано от екипи на РСПБЗН – Плевен с два автомобила. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен.

В Белене около 18 часа на 22 септември 2022 година 48-годишна с лек автомобил „Субару Джусти“ при маневра на заден ход е блъснала 63-годишна своя съгражданка. Пострадалата е получила счупване с разместване на лява бедрена кост. Водъчката е изпробвана за употреба на алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като резултатите са отрицателни. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.

На 22 септември 2022 година на плевенската улица „Кара Кольо“ е разбит покрив на текстилен склад. Информация в полицията за престъплението е постъпил в 18:54 часа. Обектът е оборудван със СОД, който дава сигнал за нарушението. На място е изпратен полицейски патрул, който при обход на обекта в храстите зад бетонен блок в двора на склада е открил мъж с найлонов чувал. В чувала са намерени лаптоп с поставена флашка, две зарядни устройства за лаптоп, две тонколни за компютър и зарядно за принтер. Установена е самоличността на извършителя – 38-годишен от Плевен. Той е предал с протокол за доброволно предаване откраднатите вещи, които са на съхранение в полицията. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 от НК. Образувано е досъдебно производство.

С марихуана в Плевен е задържан 25-годишен. На 21 септември 2022 година около 15:20 часа на улица „Дойран“ полицейски служители спрели за проверка младежа и у него намерили полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е около 10 грама марихуана. Наркотикът е иззет, притежателят им е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за незаконно държане на високорискови наркотици.

Подобни новини

Back to top button