Полиция

От бюлетина на МВР – Две катастрофи, при едната е загинала 83-годишна жена, при втората 17-годишен е в болница с опасност за живота

Намериха наркотици в Плевен, в Кнежа и в Търнене, при пожар в стопански двор в Славяново изгоряха 2000 бали фураж

На 25 септември 2022 година на пътя на един километър преди Мечка е настъпило ПТП. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията около 9:50 часа. Местопроизшествието е запазено от екип на Първо РУ- Плевен. Извършен е оглед, при който е установено, че при неспазване на дистанция водачът на лек автомобил „Форд Фиеста“ – 85-годишен плевенчанин, се е блъснал непосредствено в движещия се пред него товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 50-годишен от Искър. При произшествието е загинала возеща се пътничка в лекия автомобил – 83-годишна от Плевен. Със средна телесна повреда – счупени крака е друга возеща се на предна дясна седалка пътничка – 80-годишна от Плевен. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. Съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Плевен. Образувано е досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен.

На 25 септември 2022 година в 7:50 часа е получен сигнал за настъпило ПТП на пътя от Бресте в посока Реселец. На място е установено, че 17-годишен водач на мотоциклет „Kymco people“, без регистрационни табели, е изгубил контрол над управлението и се е блъснал в къща. Вследствие на удара са нанесени материални щети по мотоциклета, които са в процес на установяване. С фрактура на черепа и хематом от дясната страна мотоциклетистът е транспортиран за УМБАЛ „Д-р Георги Странски – Плевен“ с опасност за живота. Проверка е изяснила, че той не притежава СУМПС. Отказал е медицинско изследване за употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343, ал.1 бук. „б“ във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен и работа по случая продължава разследващ полицай.

На 23 септември 2022 година около 10 часа в Търнене е проверен 35-годишен местен жител. Той е предал с протокол за доброволно предаване прозрачен полиетиленов свитък с размери 5 см Х 2,5 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана. Извършен е оглед на вещественото доказателство и е назначена физико – химична експертиза. 35-годишният е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Продължава работата разследващ полицай при Второ РУ- Плевен.
Същия ден около 13:10 часа на улица в ж.к „Сторгозия“ полицейски служители спрели за проверка 22-годишен и у него намерили полиетиленов плик с размери 4 см. Х 4 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана. Наркотикът е иззет, притежателят им е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за незаконно държане на високорискови наркотици.
На 24 септември 2022 година в 22:10 часа в Кнежа на улица „Върбица“ автопатрул спира за проверка лек автомобил „Опел Астра“. Установена е самоличността на водача – 28-годишен и на пътника на предна дясна седалка – 20-годишен, и двамата местни жители. В близост до автомобила са намерени две полиетиленови пликчета, съдържащи суха зелена растителна маса. Пътникът е обяснил, че пликчетата са негови и едното представлява канабис, а другото – чай за пушене. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. 20-годишинят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

2000 бали фураж и 500 кв.метра покривна конструкция в стопански двор в Славяново са изгорели при пожар на 25 септември 2022 година. Сигнал за произшествието е постъпил в 11:14 часа. Незабавно на адреса са изпратени огнеборци от РС ПБЗН – Плевен за локализиране и потушаване на пламъците. По първоначална информация огънят е тръгнал от искра при рязане с ъглошлайф.

Подобни новини

Back to top button