БойниОбразованиеСпорт

Ивет Горанова на емоционална среща в СУ „Иван Вазов“

На 26 септември 2022 г. олимпийската шампионка по карате в дисциплината кумите от Токио 2021 – Ивет Горанова, отново посети sредно училище „Иван Вазов“. Освен шампионска енергия и вдъхновение, тя донесе със себе си много ценни подаръци за училището – колана от Олимпиадата, с който се пребори за своята титла, и снимки с автограф.

Тя предаде на директора на училището – Димитър Митев, две авторски футболни топки и двете биографични книги на Христо Стоичков, специално подписани от именития футболист, информират от училището.

Оттам припомнят, че само преди дни носителят на Златна топка беше обявен за Факлоносец на мира лично от Ивет, която пък получи това признание още миналата година. Ценните подаръци от двете легенди съвсем скоро ще бъдат поставени в училищната витрина, където вече има цяла колекция със спомени от най-различни български шампиони.

Ивет Горанова не пропусна да посети часовете по физическо възпитание и спорт в училищния двор, където вазовци я приветстваха с голямо въодушевление. Спортистката се обърна към децата с призив да не се отказват от мечтите си, колкото и недостижими да са те. Разказа им за своя път към успеха, а учениците от 6б и 6ж клас се снимаха с нея, говориха си и задаваха въпроси за Олимпиадата, за бъдещи и настоящи проекти. Ивет обърна изключително голямо внимание на всяко едно от децата и утоли с изчерпателни отговори тяхното любопитство. След срещата всяко едно от тях сияеше и неминуемо вярваше още по-силно, че мечтите се сбъдват, завършва разказа за емоционалната среща с олимпийската шампионка.

Подобни новини

Back to top button