Полиция

На незаконен обект за производство и търговия с пелети се натъкнаха в полицейска акция

Служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, зонално жандармерийско подразделение в Плевен проведоха полицейска операция. Целта бе противодействие на престъпността, включително и на действия, нарушаващи изборните права на гражданите, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали на територията на областта. Участваха и представители на Държавни горски стопанства, БАБХ, РИОСВ, НАП.
В хода на операцията в землището на Кнежа е проверен обект, стопанисван от 74-годишна. Оказало се, че тя не е имала необходими разрешения за производство и извършване на търговска дейност с пелети, независимо, че в обекта униформените установили 67 чувала с готова продукция, необозначена със стикер, складирани летви и дъски, купчини с дървена заготовка за производство на пелети, преса. Установено е, че 31-годишен е работел без сключен трудов договор, липсвало и задължителното фискално устройство. За установените нарушения на управителката са съставени съответните констативни протоколи с цел по-нататъшни действия за налагане на принудителна административна мярка „запечатване на обекта“.
На територията на община Червен бряг служителите на реда са извършили проверки на търговски обекти и частни домове. От четири имота в Глава и Рупци са иззети общо 9.5 кубика дървен материал – бряст и дъб, без съответното обозначение.
Незаконно съхраняван дървен материал е установен и при инспекциите, извършени в частни имоти в Искър, Горни Дъбник и Дисевица, иззети са общо 23.5 кубика немаркиран дървен материал за огрев. По случаите са образувани бързи производства за престъпление по чл.235, ал.2 от НК.
На паркинг в областния град полицаите открили плик с 6 килограма тютюн без акцизен бандерол.
Двама водачи – на 19 и 28 г., са задържани в полицейски арест за шофиране под въздействието на канабис. Те били засечени в Плевен и срещу тях са образувани бързи производства за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК.
При вида на униформените 30-годишен предал свитък със суха зелена тревиста маса, по думите му – за лична употреба. Той бил установен в района на Тръстеник, задържан е и срещу него се води бързо производство. 40-годишен негов съгражданин шофирал без да притежава документ за управление на МПС, за което е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1, от НК.
Трактор без регистрационни табели управлявал 39-годишен – случаят е установен на общински път към Горна Митрополия. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, от НК.

Подобни новини

Back to top button