ИзкуствоСвета

Четири златни, един сребърен и три бронзови медала за школа „Колорит“ в Япония

Арт школа „Колорит“ с внушителна победа на 52-рия Международен конкурс за детска рисунка в Токио, Япония. Четири златни, един сребърен и три бронзови медала спечелиха талантливите плевенски деца и техния арт педагог Майя Ананиева, която съобщи новината.
Златен медал е присъден на петгодишната Бояна Костова, на Стела Декова, на 8 години, на десетгодишната Дивна Обретенова и на Арт школа „Колорит“. Сребърния медалист отново е на пет години – Дария Декова. Носители на Бронзов медал са Гергана Иванова, на 4 години, Лилия Янкова, на 11 години и тринадесетгодишния Радостин Кралев.

Темата на конкурса бе свободна, което дава невероятни възможности за творческа изява на деца и младежи от целия свят. Петгодишната Бояна Костова живее в Ню Йорк, при първото си посещение в България тя нарисува в ателието на арт школа „Колорит“ своята „Принцеса“, с която стана носител на престижната златна награда.
Светът е отворен и за детското изкуство няма граници. Арт школа „Колорит“ вече две десетилетия печели най-високите отличия на престижния международен форум в Токио и има уникално творческо присъствие.

Подобни новини

Back to top button