ОбществоПолиция

Бързи производства за пияни и нередовни шофьори

Бързо производство е образувано в Първо РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол. В 23:30 часа на 28 септември на улица в ж.к „Дружба“ полицейски служители спрели за проверка „Тойота“, управлявана от 40-годишен от плевенското село Божурица. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е започнато бързо производство. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.

Водач без шофьорска книжка е засечен при проверка вчера в град Искър. На улица „Христо Ботев“ около 18:10 часа е проверен „Фолксваген Голф – 4“ без регистрационни табели, управляван от 57-годишен. От извършената справка в информационната система на МВР е установено, че е зад волана в едногодишния срок от наказанието му с наказателно постановление, а МПС не е регистрирано по надлежния ред. Сезирана е РП – Плевен и работата по образуваното бързо производство продължава разследващ полицай.
          
Вчера около 18.10  часа в град Червен бряг на улица „Братя Миладинови“ е спрян „Дачия Логан“, управляван от 41-годишен.  От извършената справка е установено, че регистрационните табели, поставени на лекия автомобил са от друго МПС – „Фиат Фиорино“. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button